donderdag 12 september 2013

NIEUWIGHEDEN


Wat een nieuwigheden weer in Gods Woord. 
Ik lees al ruim 10 jaar dagelijks de Bijbel en toch kom ik nog steeds nieuwe inzichten tegen.
Most shocking today: 
Profeten die de euvele moed hebben iets uit Gods naam te zeggen wat Hij hen niet heeft opgedragen moeten worden gedood. (Deut.18:20)

'Hoe kunnen wij dan weten of de profetie van God is of niet?' vragen de mensen vervolgens.
'Als de profeet iets voorspelt in Gods naam en het gebeurt niet, heeft God de boodschap niet gegeven. Die profeet heeft uit zichzelf gesproken. Heb geen ontzag voor een profeet die zich dat aanmatigt'
en hij moet dus dood, zegt God.

Ik verzin het niet, het staat er, het valt mijzelf eerlijk gezegd ook pas voor het eerst op.
Ik heb dezelfde vraag ook vaak gesteld bij de diverse profeten die in mijn christelijk leven voorbij gekomen zijn en die diverse dingen hebben gezegd, voorspeld, voorgilt (vast geen Nederlands woord) want sommigen zetten hun woord kracht bij door het met een verhoogd volume te verkondigen 'jij hebt de gave van dit' 'jij hebt de gave van dat' 'God gaat nieuwe dingen doen in je leven' 'Jij gaat met drugsverslaafden werken' werd mij eens geprofeteerd.
Zo'n profetie is voor mij dan bijvoorbeeld reden om te vragen: 'Hoe weet ik nou of dit van God is?'
Antwoord: als het uitkomt is het van God, als het niet uitkomt niet.
Nou dat is dan duidelijk. Afwachten maar dan.
Deel twee uit Deuteronomium 18:20 'dan moet hij ter dood gebracht worden' geldt tegenwoordig niet meer. We hebben blijkbaar besloten dat deel maar te schrappen.
Zou wel een goeie stok achter de deur zijn voor profeten trouwens om werkelijk alleen hun mond open te doen als het God is die spreekt.

Voor mij laat deze uitspraak van God zien hoe belangrijk Hij het vindt dat profeten werkelijk alleen maar Zijn boodschap overbrengen en zich niet inlaten met eigen interpretaties. Zelfs Jezus zegt: 'Ik zeg niets wat ik de Vader niet heb horen zeggen' (Joh.14:10)

Tot slot nog een kleine voetnoot:
In die tijd koos God Zelf Zijn profeten. Nu ontdekte ik op internet dat we ze tegenwoordig zelf opleiden, er zijn scholen waar je kunt leren profeet te worden.


3 opmerkingen:

  1. Hihi, je hebt wel gelijk hoor, soms denk ik wel eens 'waar haalt men het vandaan om titels als profeet toe te eigenen). Maar goed, er is wel degelijk een profetische bediening en profetische gave volgens het NT... maar wel zoals de Geest dat bepaalt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ga je nog verder met je blog? Of heb je het te druk?

    BeantwoordenVerwijderen