donderdag 19 mei 2016

EEN PASSENDE HULP

God wilde dat we ons leven konden delen en dat we anderen zouden helpen. Zoals ik gisteren al schreef is helpen een heel breed begrip. Ik heb het eens opgezocht en naar de betekenis ervan gekeken. Helpen is assisteren maar ook adviseren, helpen is ook bemoedigen, helpen is meewerken, ergens je schouders onder zetten of financiëel helpen, dienen, helpen is ook beïnvloeden, andere mensen positief beïnvloeden en zorgen dat een negatieve situatie goed omdraait.
Helpen is loyaal achter iemand gaan staan.
Zo breed is helpen en dat is wat God voor ogen had toen Hij een vrouw maakte.

In het Nederlands staat er: ‘Ik ga een hulp maken die bij hem past’ en het zou zomaar kunnen dat je het woordje ‘hulp’ als negatief of minderwaardig opvat, maar in het Engels staat er ‘help meet’ en in de grondtekst ‘Eser Neged’.
Eser betekent: omgeven en beschermen.Toen God een vrouw ging maken voor Adam dacht Hij aan iemand die anderen kan omgeven, helpen en beschermen en dat heeft God in onze natuur gelegd.
Neger betekent: passend, tegenhanger, kameraad.
Dus een passende tegenhanger, een kameraad die kan omgeven en beschermen.

Het woordje Eser wordt ook weleens gebruikt voor ribben! Apart hè, dat we precies daaruit zijn gemaakt? Moet je je voorstellen, onze ribben beschermen al onze belangrijke organen en ze zijn ook heel flexibel, ze kunnen meebewegen. Dat was ook Gods idee bij de vrouw, een gelijkwaardige tegenhanger, een kameraad die helpt, kan omgeven en beschermen en tegelijkertijd flexibel mee beweegt.
Dit is de blauwdruk die God voor ogen had toen Hij ons schiep.


Deze eigenschappen zijn heel positief en hiermee kunnen we ons onderscheiden en ons steentje bijdragen in deze wereld!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten