woensdag 24 juli 2013

THE TRUTH WILL SET YOU FREE

Wat een verademing die koelte. Het is nu gewoon heerlijk om in de tuin te zitten. Vooral vanmorgen vroeg. Alle ramen en deuren van het huis open gegooid zodat de koelte ook daar door kan waaien.
En dan uiteraard buiten koffie en de Bijbel.
Vanmorgen las ik in de 'Mirror Word' zo'n gaaf verhaal bij de inleiding op Romeinen.
In Zuid Afrika was een opziener van een natuurreservaat die een zwarte adelaar die al tien jaar in een dierentuin zat vrij wilde laten. Hij was opgewonden toen de adelaar aankwam in een grote houten kist. Dit was de dag dat de adelaar bevrijd zou worden en hij het leven zou krijgen waar hij voor ontworpen was. Zijn opwinding veranderde echter snel in frustratie toen, nadat hij de krat open gemaakt had, de vogel weigerde te vliegen! Het leek alsof tien jaar leven in een kooi de vogel had doen vergeten dat er een ander leven was en hij zelfs zonder kooi nog in een onzichtbare kooi zat. Hoe kon hij de adelaar duidelijk maken dat hij echt vrij was? Niks van wat hij probeerde scheen te helpen. Toen, na een paar uur, keek de vogel plotseling omhoog, en in de verte hoorde hij de roep van een andere adelaar; dit was het moment dat de vogel werkelijk besefte dat hij vrij was! Onmiddellijk vloog de dierentuin adelaar weg! Zo gauw hij zich de waarheid realiseerde waren er geen vlieglessen meer nodig

In de Romeinen brief vertelt Paulus ook de waarheid over onze ware identiteit. Hij vertelt dat Jezus niet naar de wereld kwam voor een upgrade van de 'kooi' van de wet of om een andere religie te brengen met de naam Christendom, maar om te laten zien wie God werkelijk is en wie Hij wil zijn in ons. Jezus is het Woord dat als mens naar de wereld kwam! Zijn missie was ons te laten zien wat onze werkelijke identiteit is en hoe wij werkelijk ontworpen zijn, niet als voorbeeld voor ons maar als voorbeeld van ons.

God kende ons al en had al een plan met ons nog voor Hij de wereld schiep. Door de zondeval werd de mens een 'gevangene' van de wet. Jezus kwam om de 'kooi' te openen zodat we weer werkelijk vrij kunnen zijn. We kunnen vliegen en zijn wie we bedoeld waren te zijn. Zo gauw we ons die waarheid  realiseren zullen we onze vleugels uitslaan en wegvliegen uit welke denkbeeldige kooi dan ook. De waarheid maakt ons vrij!.

2 opmerkingen:

  1. Ja, zo is het. Trouwens, wat een mooi voorbeeld van die adelaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel. Heel mooi!

    http://sieraadvooras.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen