dinsdag 20 augustus 2013

TWIJFELVanmorgen las ik een een stuk in de Bijbel over twijfel. En wie twijfelt er nou nooit? Ik denk dat iedereen weleens twijfelt. Gods Woord zegt vaak het één maar wij zien vaak het ander en dan beginnen de radertjes in ons hoofd te werken: waarom? hoezo? hoe kan dat nou? zou het dan toch niet waar zijn? en de twijfel slaat toe. 
In Lukas 24:38 stelt Jezus de vraag:

Waarom laat je twijfels opkomen in je hart?

Jezus stelt deze vraag aan zijn discipelen maar kan hem denk ik  wel aan ons allemaal stellen. ‘Waarom laat je twijfels opkomen in je hart?’
Iets wat opkomt moet eerst gezaaid zijn en wortel hebben kunnen schieten. God waarschuwt in Zijn Woord om ons hart te beschermen boven alles wat er te beschermen valt want ons hart is de bron van ons leven, vanuit ons hart vloeit alles voort. 
Jezus vraagt: waarom geef je twijfel een kans? Waarom laat je het toe in je hart? Waarom laat je het wortel schieten en opkomen?

God heeft zoveel mooie beloften voor ons in Zijn Woord, zoveel wijsheden en zoveel waarheden. We zullen ze echter nooit ervaren in ons leven als we aan de waarheid ervan twijfelen. 'Geloof, zonder twijfel, dat je al ontvangen hebt waar je om bidt en je zult het ontvangen' zegt God. In Jakobus 1:5-6 staat: 'Wie twijfelt is als een golf van de zee....zo iemand moet niet denken dat hij iets ontvangen zal van de Heere. Hij is een dubbelhartig man, onstandvastig in al zijn wegen'
Dubbelhartig, dat kan niet bij God, we kunnen niet aan de ene kant geloven en aan de ander kant twijfelen. Geloof is absolute zekerheid zegt Hebreeën 11:1.
We kunnen bidden tot we een ons wegen maar Jakobus is er duidelijk over, iemand die twijfelt moet niet denken dat hij iets ontvangen zal van de Heere en Jezus vraag is een vraag om over na te denken: 'waarom laat je twijfels opkomen in je hart?'

De oplossing ligt denk ik in Jozua 1:8 waarin staat dat we ons dag en nacht in Gods Woord moeten verdiepen en het niet uit onze mond moeten laten wijken.

Als we altijd Gods Woord denken en spreken heeft twijfel geen schijn van kans!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten