zaterdag 28 december 2013

ER KOMT NIETS VAN IN


Jesaja 7:9 Indien u niet gelooft, voorwaar u zult niet standhouden (HSV)
                 If you don’t  take your stand in faith, you won’t have a leg to stand on (MSG)
                 Als je wilt dat Ik je bescherm, zul je op Mij moeten leren vertrouwen. (Het Boek)

Het volk wordt belaagd door allerlei vijanden van buitenaf die hen ten val willen brengen
Wij zullen binnenvallen, zodat de bevolking in paniek raakt zeggen ze.
Maar God zegt : daar komt niets van in, het gebeurt niet.
Hij zegt er echter nog wel iets bij: je zult wel moeten geloven want als je Me niet gelooft en niet op Me vertrouwt zal het ook niet gebeuren!

De keus is aan ons, wij mogen zelf de keuze bepalen. Elke keuze heeft echter een bijbehorend gevolg. We kunnen  wel zelf bepalen welke keuze we maken maar we kunnen niet zelf bepalen welk gevolg er bij deze keuze hoort. Keuze en gevolg horen bij elkaar dus met de keuze die je maakt kies je automatisch ook het bijbehorende gevolg.

Ook vandaag worden we door allerlei vijanden belaagd die bij ons binnenvallen. Er zijn altijd situaties rondom ons waarvan we in paniek kunnen raken; ontslag, ziekte, kinderloosheid, ruzie, scheiding, dood, eenzaamheid, afwijzing, falen, faillissement en zo kan ik er nog wel honderd opnoemen.
Ook vandaag zegt God: daar komt niets van in, het gebeurt niet!
Maar ook vandaag zit daar nog steeds dezelfde voorwaarde aan: Geloof! Take stand in faith! Leer vertrouwen op God!
Het gevolg van deze keuze is: er komt niets van in, het gebeurt niet.
Maar als we ervoor kiezen niet te geloven wat God belooft: voorwaar u zult niet standhouden.

Zo op papier lijkt de keus heel makkelijk terwijl in werkelijkheid, als je midden tussen deze vijanden zit je eerste reactie misschien toch wel paniek is. 
Als je banksaldo nul is en de eindafrekening van de energiemaatschappij op de deurmat valt en er fiks bedrag je aanstaart wat je nog moet betalen, en je koelkast blijkt kapot te zijn, de auto start niet, je stoft de computer van je man af en als hij uit de slaapstand plopt zie je een site waar allerlei dames opstaan en jij bent er niet één van en aan hun kleding te zien is het ook niet van een modehuis, je hoort op tv dat er vierhonderd ontslagen gaan vallen bij het bedrijf waar jij net een paar maanden werkt, de uitslag bij de dokter is niet goed, het bedrijf waar je zo al je energie en passie ingestopt hebt dreigt failliet te gaan, je beste vriendin gaat met een ander op vakantie en jij mag niet mee……

Het gevolg van onze keuzes weten we ook, God zegt ze hier duidelijk.
Hoe bedreigend ook, ik weet inmiddels al lang dat bij God alles vaak precies andersom is dan wat de situatie laat zien en dat Hij altijd doet wat Hij belooft. Ik weet het omdat ik het ervaren heb en daarom geloof ik God als Hij zegt:
er komt niets van in, het gebeurt niet!

(Dit is weer zo’n gave tekst voor op een briefje, heel handig om bij de hand te hebben in panieksituaties.)                 
   
                 

                 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten