zondag 22 december 2013

WAAAAAAAH 77,9 KILO!!!
Vanmorgen naar de kerk. ‘Wat zal ik eens aan doen?’ Nou dat is niet zo moeilijk er past namelijk nog ongeveer één ding. Eerst maakte ik mezelf wijs dat ik iets makkelijks aan moest omdat ik nu maar één hand kan gebruiken nu m’n pols in het gips zit, dus iets met knopen en een rits gaat niet. Dat is waar maar er is helaas nog een reden: de rest past gewoon niet meer. Na al m’n moed bij elkaar geraapt te hebben stapte ik behoedzaam op de weegschaal en de getallen die me daar aanstaarden bevielen me helemaal niet! (Nu is gips natuurlijk ook zwaar.....) Zwaar in een dip stapte ik van de weegschaal af en wist één ding heel zeker: zo had God het niet bedoeld (en ik ook niet).
Er moet dus iets gaan veranderen! Ik ben kei dankbaar dat ik een gezond lichaam van God gekregen heb dus het minste wat ik kan doen is er goed voor zorgen!

Wanneer we iets willen veranderen in ons leven zullen we altijd eerst moeten geloven dat het mogelijk is. De Bijbel zegt: ‘Het gebeurt zoals je gelooft’ en bij veel genezingen die Jezus deed zegt Hij : ‘Je geloof heeft je genezen’. Als iemand tegen hem zegt ‘als U iets kunt doen, help ons dan‘ antwoord Hij verbaasd  “ALS ik kan? Alles is mogelijk voor wie gelooft’. (Mark.9:23)
Hebreeën 11:1 legt uit wat geloof is: ‘Geloof legt de grondslag voor alles waarop we hopen, het overtuigt ons van de waarheid van wat we niet zien’
In de NLT staat: Faith is the confidence that what we hope for will actually happen; it gives is assurance about things we cannot see.
In de Message wordt dit geloof omschreven als ‘trust in God’
‘Ik vermag alle dingen door Hem die mij kracht geeft’
Dit zijn goede teksten om over te mediteren en om ons eigen te maken. Op eigen kracht gaat het waarschijnlijk niet lukken. In het begin zijn we super enthousiast maar zo gauw het moeilijk wordt vinden we allerlei smoesjes om op te geven. Op die momenten is het goed te weten waar we onze focus moeten leggen. Het is nooit makkelijk veranderingen in je leven aan te brengen, het kost altijd wat: loslaten van het oude, aanleren van het nieuwe, afscheid nemen van wat je gewend was. Een gewoonte afleren is altijd moeilijk maar het nieuwe wat we ervoor in de plaats krijgen is zoveel beter dus laten we dat voor ogen houden. 
Visualiseer hoe je eruit zult zien in de toekomst, welke mogelijkheden je lichamelijk zult hebben, ‘zie’ jezelf moeiteloos lange wandelingen maken, fietsen, de trap op rennen zonder buiten adem te zijn, je schoenen strikken zonder dat je armen eigelijk 10 cm. langer zouden moeten zijn omdat je niet over je buik heen kunt komen, zie jezelf in die outfit die je altijd al zo gaaf vond, GELOOF!
En in tijden dat we het moeilijk hebben is God onze kracht. Dat is een heel belangrijk punt van aandacht, om in tijden dat we het moeilijk hebben en zwak zijn en zo’n vreselijke zin hebben in een reep chocola of een zak chips of wat dan ook onze focus verleggen naar God! Focus op Gods kracht en Gods mogelijkheden in plaats van op die zak chips en op alles wat we ‘moeten missen’. Hij is sterk als jij zwak bent. God zegt dat elk woord van Hem voeding is. ‘We leven niet van brood alleen maar van ieder woord dat klinkt uit de mond van God’ (Matt.4:4) Door er op deze manier mee om te gaan zal niet alleen ons lichaam gezonder worden maar tegelijkertijd onze geest. 

Geloof is de essentiële eerste stap naar verandering!

2 opmerkingen:

  1. Dankbaar voor dit blogje. Ik print ém uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Jenneke, maak je geen zorgen: Als het gips er weer af is, ben je 10 kg lichter!

    BeantwoordenVerwijderen