dinsdag 12 maart 2013

GOD IS GROOTGod is groot. Ongetwijfeld. Er is niets wat groter is dan God en er is niets onmogelijk voor God. Toch zie je Gods werken in de één veel meer dan in de ander, hoe komt dat dan?
God is almachtig en er is niets dat wij kunnen doen om Hem nóg groter of nóg machtiger te maken, dus dat is het punt niet. De God die buiten ons leeft is maximaal groot en maximaal machtig. Waar het om gaat is niet  God buiten ons maar  God in ons.

In Efeze 3:20 staat dat God oneindig veel meer kan doen dan wij vragen of denken door de kracht die in ons werkt.
De sleutel is dus: God meer ruimte geven in ons. En dat begint al meteen in ons denken: Hoe zie je God? Welke verwachtingen heb je van God? Wie is God in jouw leven? Wat denk je dat God kan en wil doen in jouw leven? Zie je God werkelijk als de God voor wie niets onmogelijk is of heeft God beperkingen? Hoe denk je werkelijk over Hem in je hart?

Jouw verwachting en hoe je God ziet bepaalt namelijk hoe groot God is in jouw leven.
Is wat je zegt dat je gelooft ook wat je werkelijk gelooft?
God is oneindig groot maar hoe groot denk jij dat Hij is? Het gaat om de kracht die in ons werkt.

In Jesaja 54:2 staat Vergroot de plaats voor je tent. Span het tentdoek wijder uit, zonder enige terughoudendheid. Verleng de touwen.
Naar alle kanten zul je uitbreiden.

God heeft ruimte nodig in jou om grote dingen te kunnen doen. Kies je ervoor om Hem die ruimte te geven? Velen van ons geven problemen of een vervelende situatie een grotere plaats dan God. 
Kies ervoor om God groter te maken want God is groter. Groter dan elk probleem en groter dan elke situatie. Dat wij beperkingen hebben maakt niet uit, God heeft ze niet.
Als je je realiseert hoe groot God is zul je je realiseren dat jij je ook ‘groot’ kunt gedragen: ‘zonder enige terughoudendheid’ ‘vergroot’ ‘verleng’  ‘span wijder uit’ ‘breid uit naar alle kanten’ ga verder, denk niet zo bekrompen, durf meer, stap uit, onderneem meer, vraag meer, verwacht meer, want God is een grote God en Hij wil je niet het minimale geven maar het maximale. Hij wil niet het minimale in je leven doen maar het maximale.

De vraag is: hoeveel ruimte geef jij Hem in jouw leven?
Heeft God een minimaal plaatsje in je hart of heeft Hij heel je hart?
Hoe groot is God in jou?

2 opmerkingen:

  1. Hoe is het met je Jenneke?
    Vanavond in onze huisgroep praten we over dit onderwerp, is Hij groot of maken we Hem te klein voor onze omstandigheden?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Om het in jouw bewoordingen te zeggen :"Dit is weer een GAAF stukje"wat je schreef, Jenneke.
    Wel moeilijk, toch de beste keus: je telkens te realiseren, dat voor Gods niets onmogelijk is, ook als wij het soms niet zien zitten.

    BeantwoordenVerwijderen