woensdag 13 maart 2013

VANDAAGSneeuw, min negen en een ijzig koude wind, winter dus.
Er is vandaag een nieuwe paus gekozen, Anne is jarig, Carla kwam op de koffie, Sonja heeft gekookt en Dennis denkt dat ik wel weer genoeg opgeknapt ben om zijn klaagzang en zelfmoord dreigingen aan te kunnen.
Hoe groot is God in mij, vandaag?

Zaaien en oogsten. ‘What soever a man sows, that and that alone he will reap, zegt de Amplified Bible. Je zaait wat je oogst. Wat je ook zaait, dat en dat alleen zul je oogsten.
Om later te kunnen oogsten zul je vandaag moeten zaaien. Daar dacht ik aan toen ik over Dennis situatie nadacht. Het zou zo gaaf zijn als Dennis maar een mosterdzaadje geloof zou hebben en dàt zou zaaien want God heeft ons geluk voor ogen en niet ons ongeluk, Hij geeft ons een hoopvolle toekomst. Die woorden zijn als zaadjes die je mag zaaien in je leven, vandaag. 

In Psalm 118:24 staat DIT is de dag die God ons geeft, laten we juichen en ons verheugen.
Want als we vreugde en blijdschap willen oogsten zullen we het vandaag moeten zaaien.
God geeft ons een hoopvolle toekomst. Twee woorden vallen me op: hoop en toekomst. God geeft hoop, vandaag, voor de toekomst en het is onze keuze of we het aanpakken, vandaag. Vandaag doet er toe, vandaag is wat morgen bepaalt. De keuzen van vandaag zijn zaad voor morgen. De toekomst wordt niet vanzelf beter, niet zonder ‘goed zaad’, wat je vandaag zaait, goede keuzes die je vandaag maakt. 
Onze focus moet liggen op vandaag.
Zet je eerste stap vandaag,
want vandaag doet ertoe.

1 opmerking:

  1. Mooie persoonlijke blog. Dank je wel. Dat je me eraan dat je me eraan herinnert dat de focus op vandaag moet liggen.

    BeantwoordenVerwijderen