dinsdag 5 maart 2013

JEUGDHERINNERINGENVanmorgen lees ik Hosea 10 en 11 uit The Message en ik moet meteen terug denken aan mijn vader en moeder, aan het veilige ‘thuis-gevoel’ wat ik vroeger had als kind. Nu was ik een heel gehoorzaam meisje maar ook ik deed voor mijn doen weleens heel erge dingen. Ik kan me nog herinneren dat ik bijvoorbeeld eens aardbeien geplukt had op het land van ‘opa Lauwen’ omdat mijn moeder zo dol was op aardbeien, wat natuurlijk eigenlijk onder de noemer ‘diefstal’ viel. Later kwam ik weleens te laat thuis of haalde een onvoldoende. Maar wat ik me nu nog steeds herinner is dat het altijd zo’n geruststelling was te weten: ‘Wat er ook is, wat er ook gebeurt, bij mijn vader en moeder ben ik veilig. Ze zullen me altijd helpen, ze zullen me altijd beschermen en ze zullen altijd achter me staan’. Dat was als klein kind en dat is zo gebleven tot ze overleden. Mijn ouders hielden onvoorwaardelijk van mij en dat wist ik zonder enige twijfel.

Deze onvoorwaardelijke liefde lees ik terug in Hosea 1. De onvoorwaardelijke liefde van God voor Zijn volk die in die tijd allerminst te vergelijken waren met een gehoorzaam meisje.
‘They couldn’t care less about God’ zegt The Message Bible. Ze liegen, bedriegen, keren God de rug toe en rennen achter andere goden aan, ze aanbidden geld, sexgoden en Baäl. Maar toch blijft God van hen houden en de deur voor hen openhouden wàt ze ook doen. ‘My people are hell-bent on leaving Me’  zegt Hij. 
‘But how can I give up on you?
 How can I turn you loose?
 How can I leave you to be ruined and devastated?
 I can’t bear to even think such thoughts’

De woorden van een Vader tegen Zijn kinderen van wie Hij onvoorwaardelijk houdt.
‘Hoe kan ik jullie opgeven? Hoe zou Ik je los kunnen laten? Hoe kan Ik je achterlaten en toekijken hoe je in de goot terecht komt? Die gedachten alleen kan Ik al niet verdragen!’

Zo zijn wij voor onze kinderen en zo is God voor ons, altijd vol liefde en altijd de deur wagenwijd open.

1 opmerking:

  1. Ja, wat een liefde hè. Geweldig. Onvoorwaardelijk!
    Ben jij dat meisje op de foto, samen met je moeder?
    Gezellig om even op ziekenbezoek te komen!

    BeantwoordenVerwijderen