donderdag 7 maart 2013

ZEKER WETEN?Het leven is geweldig. De zingende vogels zijn geweldig. De zon is heerlijk, het is nu al de vierde middag dat ik buiten zit. Rust. Ik ervaar sinds lange tijd rust. Ik kom ook weer dichter tot God, zie Zijn goedheid en Zijn grootheid weer, en dat begint al heel, heel lang geleden.
Vol ongeduld wachten wij soms op iets, niet beseffende dat er een eeuwigheid is. Net zoals Sara op een kind wachtte, bijna een heel leven lang. Wat een moeite heeft ze gedaan en hoe heeft ze het haar leven negatief laten beïnvloeden door constant maar op dit kind te focussen wat ze niet had en waar ze zo naar verlangde. Ze is er verbitterd door geraakt denk ik, want toen God haar kwam vertellen dat het kind er kwam lachte ze Hem uit, alsof ze wilde zeggen: ‘Ja, ja dat moet ik geloven, nu zeker nog? Ik geloof er niks meer van’.

Waarom vertrouwen we toch niet altijd blindelings op God? We hebben de Bijbel, Zijn Woord, een boek wat  duizenden jaren beslaat en daarin kom je niet één keer tegen dat God zich niet aan Zijn belofte houdt.
En toch......geloven we het niet. Na honderden vervulde beloften hebben wij nog steeds het lef om aan Gods beloften te twijfelen. Daar zou je als God toch moedeloos van worden?
Jezus zegt dat ook ‘O, jullie kleingelovigen, hoelang moet ik nog bij jullie blijven?’ Keer op keer laat Jezus het zien; wonderen, tekenen. Toch blijven we hardnekkig twijfelen ‘Zal Hij het een volgende keer weer doen? Zou het waar zijn? Is God altijd dezelfde, en voor iedereen? Is het nou allemaal wel waar wat Hij zegt?’
We zeggen natuurlijk allemaal met ons meest overtuigende gezicht dat we alles geloven wat in de Bijbel staat. Is dat onszelf voor de gek houden of valt het gewoon onder de categorie liegen, dat ongeloof van ons?
Want àls we het inderdaad echt en met volle overtuiging zouden geloven dan zòuden we ons toch om geen ding bezorgd maken?
Als we de beloften van God echt zouden geloven dan zouden we onze zorgen toch vaarwel kunnen zeggen?
Want God voorziet, in alles. Hij belooft voor eten te zorgen, voor kleding (hele mooie) en voor inkomen. Hij weet wat we nodig hebben en Hij geeft het. Hij heeft ons geluk voor ogen, Hij geeft ons een hoopvolle toekomst, Hij maakt onze paden recht belooft Hij en alles wat we ondernemen zal lukken. Hijzelf zal voor ons uitgaan en Hij zal ons nooit in de steek laten en ons ook nooit boven ons vermogen verzoeken.
Als we dat dan werkelijk allemaal geloven waar maken we ons dan in hemelsnaam druk om als we failliet gaan of onze baan verliezen of ons kind ziek wordt of we ons huis niet verkocht krijgen of examen moeten doen of geen partner kunnen vinden of niet zwanger kunnen raken of......

Vraag een Christen of hij gelooft dat Gods Woord waarheid is en hij zegt volmondig ‘Ja’
Zo gauw ons persoonlijk welbevinden echter in het gedrang komt slaat bij velen de twijfel toe.

1 opmerking:

  1. Vertrouwen tijdens slecht weer is een moeilijke les. Maar het geeft veel moed en hoop als ik op jezus zie, als alles vastloopt.

    BeantwoordenVerwijderen