dinsdag 20 november 2012

EEN GOEDE DAG23.15 uur en nog geen stukje geschreven. Het was een rare dag, een dag met afwijzing en pijn. Maar ook een dag met lieve vriendinnen, aandacht en een beetje verwend worden, en een super lieve man die gewoon altijd van me houdt.

Ik moet weer denken aan de preek van afgelopen zondag. Waarin ook gesproken wordt over je focus. De media die focust op het negatieve ‘7% van de bevolking is werkeloos’.....drama, verschrikkelijk, dreiging, ellende, Gods kinderen zouden moeten focussen op het positieve ”halleluja 93% heeft werk!”.

En zo was het ook vandaag 2% veroordeling maar 98% acceptatie, liefde en bevestiging.
Is het niet raar dat we dan zo geneigd zijn op het negatieve te focussen, 7% werkloos, 2% veroordeling, terwijl het overgrote deel positief is.

‘U staat voor de keuze tussen leven en dood, tussen zegen en vloek, kies dan het leven!’
zegt God. (Deut.30:19-20) Kies het positieve, kies ervoor God te volgen. God focuste niet op het negatieve maar altijd op het positieve. Al leefde er in een stad maar één persoon die nog in God geloofde en Hem aanbad dan focuste Hij op die ene persoon. God wist uit een wereld die woest en donker en leeg was een paradijs te scheppen.

Als de Farizeeën Hem proberen onderuit te halen en de discipelen Hem vragen: ‘Ziet U niet wat ze doen? Hoort U niet wat ze zeggen? Heeft U niet in de gaten dat ze zich aan U storen?’ Antwoord Jezus: ‘Negeer hen’.
Want Jezus focust alleen op het goede en het positieve. 

En ik heb van de week al eerder geschreven dat het niet slim is Gods raad in de wind te slaan, dus al met al had ik een hele goede dag, 98% goed!

1 opmerking:

  1. Fijn om te lezen dat de preek voor jou zo lekker praktisch was :) Daar houden we van!
    En ja, je kan 10 complimenten krijgen, en toch onthou je alleen die ene negatieve opmerking.... hoe komt dat toch?

    BeantwoordenVerwijderen