woensdag 28 november 2012

GOD IS GOED


(Ik weet het, de foto slaat nergens op maar ik vond hem gewoon zo leuk: onze Noob)


Het was een fantastische avond gisteravond, de open avond van Krejaatsie. Het was druk, en dat deed ons zo goed. Wat gaaf om te ervaren dat zoveel mensen het je waard vinden om je te bemoedigen. Een warme deken waaronder ik het vandaag nog steeds behaaglijk warm heb.

Iets minder is de mol in onze tuin. Elke ochtend als ik uit bed kom heeft hij een nieuwe berg geproduceerd. Toepasselijk is de tekst die ik van daag lees waarin staat dat je tegen een berg moet zeggen dat hij zich verplaatst en het dan zal doen, als je het gelooft tenminste.

Ik lees Matteus 21 in de NIV waar in staat dat je alles ontvangt waar je om vraagt in gebed, als je gelooft. If you believe, you will receive whatever you ask for in prayer.
Een tekst die me enorm aanspreekt, omdat ik geloof dat het Woord van God waar is, en dan is dit natuurlijk wel een super gave tekst.

Volgens mij heb ik echt al vaak geschreven over dit onderwerp en daarom dacht ik in eerste instantie: ‘Ik kan er toch niet weer over gaan schrijven?’ en dat ga ik ook niet doen, niet direct tenminste. Maar wel indirect, want waarom heb ik er al zo vaak over geschreven?
Omdat het dus klaarblijkelijk heel erg vaak in de Bijbel staat. Ik lees elke morgen in de Bijbel, elke morgen een ander stuk, dus dan kan het niet anders dan dat het er heel vaak staat.
Waarom zou God willen dat het zo vaak genoemd wordt in Zijn Woord?
Ik denk dat Hij wil dat wij absoluut doordrongen zijn van de waarheid ervan. Hij weet waarschijnlijk dat het voor ons bijna te mooi is om te kunnen geloven en daarom zegt Hij het gewoon heel erg vaak, in de hoop dat we uiteindelijk zullen beseffen: Iets wat God ons zo vaak vertelt moet gewoon wel waar zijn, en als we daar eenmaal van doordrongen zijn kunnen we ernaar gaan leven. Want dat is wat al deze teksten die over dit onderwerp gaan zeggen: Als je gelooft!

En al wat gij in gebed gelovig vragen zult, zult gij ontvangen ...
Indien gij in Mij blijft en Mijn woorden in u blijven, vraagt wat gij wilt en gij zult het ontvangen
Als u Mij iets vraagt in Mijn naam, zal Ik het doen
Bid en u zult ontvangen wat u bidt
Al wat gij zult begeren in het gebed, gelovende, zult gij ontvangen
Want wie vraagt ontvangt
We ontvangen van Hem wat we maar vragen
enz. enz.

Volgens mij wil God ons iets duidelijk maken...........

1 opmerking:

 1. Volgens mij ook.
  Fijn dat jullie gister zo'n goede avond hebben gehad.
  Jammer genoeg een beetje ver weg :(
  Leuk dat jullie ook een kat hebben; volgens mij wel een hele mooie.

  Lieve groetjes,
  Rita

  BeantwoordenVerwijderen