dinsdag 27 november 2012

IS ANYTHING TOO HARD FOR THE LORD?
Iedereen heeft denk ik wel valkuilen in zijn leven waar hij extra alert op moet zijn.
Er is ook een gezegde: ‘Een ezel stoot zich in ‘t gemeen geen twee keer aan dezelfde steen’. Ik voel me dus soms weleens een eeeeeeeeezel. Een ezel die stenen aantrekt en toe is aan een brilletje.

Zo dat gezegd hebbende begin ik aan de nieuwe dag, met bril op.
Een hele leuke dag: Open avond bij Krejaatsie!

Maar eerst koffie en een Bijbel; The Maxwell leadership Bible (NKJV).
Genesis 18:1 Then the Lord appeared to him (Abraham) by the terebinth trees of Mamre......three men were standing by Him. (Toen verscheen God aan Abraham en er stonden drie mannen naast Hem)
en de Heer vertelt dat Sara, Abrahams vrouw, volgend jaar om deze tijd een zoon zal hebben. Sara moet hierom lachen, ze is immers veel te oud om nog een kind te krijgen.
En God vraagt aan Abraham: Waarom lacht Sara, en waarom vraagt ze zich af of ze op haar leeftijd nog wel een kind ter wereld kan brengen? 
Is anything too hard for the Lord?

Dat is de tekst die ik in Frankrijk in m’n ring liet schrijven: Is anything too hard for the Lord?

Wat er ook in je leven is, waar je ook voor staat, het is absoluut niet te moeilijk voor God. Er bestaat niets wat te moeilijk is voor God.
En om nog ook even terug te komen op het stukje van gisteren: Dat is de God die in ons hart wil leven: De God voor wie niets te moeilijk is!

Weer zo’n gave bemoediging. Weer zo’n prachtig kado. Weer zo’n mooi aanbod van God waar we alleen maar ‘Dank U wel’ voor hoeven te zeggen en het vervolgens gewoon in ontvangst kunnen nemen.

Wat wil je (nog) bereiken? Waar verlang je nog naar? Waar wacht je misschien al heel lang op? Wat is je droom? 

Weet dat er niets te moeilijk is voor God en dat je met Gods hulp nooit te oud bent om iets nieuws te ondernemen.
Als je heel je leven al iets gewild hebt of ergens naar verlangd hebt en het is jsteeds maar niet gelukt laat die droom dan nooit varen. Laat je nooit door de wereld, of door jezelf  vertellen dat het te laat is, denk inplaats daarvan aan Sara die op haar honderdste nog nieuw leven voortbracht.
Al lang niet vruchtbaar meer, maar: Is anything too hard for the Lord?

2 opmerkingen:

  1. Daar kan ik alleen maar "AMEN" op zeggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat heb ik ook dik onderstreept in mijn engelse bijbel!! Wat een vraag he, een vraag aan ons geweten... geloven we ECHT dat bij God alle dingen mogelijk zijn?

    BeantwoordenVerwijderen