woensdag 2 januari 2013

ETEN VOOR JE HARTWat me vaak opvalt in de Bijbel is dat er gesproken wordt over geloven in je hart, of niet twijfelen in je hart.  Markus 11: 23‘Als je niet twijfelt in je hart maar gelooft, dan zal het ook gebeuren’ Rom. 10:10 ‘Als uw hart gelooft, zult u rechtvaardig worden verklaard’ en zo staan er nog veel meer teksten in de Bijbel die gaan over geloven met je hart. Je hart is het centrum van je leven, de bron waaruit alle leven ontspringt zegt de Bijbel en ook de plaats waar Jezus wil wonen. Je hart is volgens mij je binnenkant, je echte ik.
En God zegt als we daarmee geloven en niet twijfelen dat we dan tegen een berg kunnen zeggen ‘Kom van je plaats en stort je in zee’ en dat het dan zal gebeuren.

Hoe kunnen we dat hart van ons op deze manier laten geloven?
Ik denk dat de enige manier is: het voeden met het Woord van God zoals in Matteus 4:4 staat ‘Er staat geschreven, de mens zal niet van brood alleen leven, maar van elk woord dat uit de mond van God komt’ of Romeinen 10:17 ‘ Zo is dan het geloof uit het horen, en wat men hoort is het Woord van God’

Ons lichaam gelooft wat het ziet, wat het ruikt, wat het voelt, wat onze zintuigen het vertellen. Ons lichaam gelooft wat is.
Van ons hart vraagt God echter iets anders. Van ons hart vraagt Hij Zijn Woord te geloven en al Zijn beloften. Van ons hart vraagt Hij het niet altijd eens te zijn met we zien of voelen maar altijd met wat Zijn Woord zegt.

Geloven met je hart is alles afwijzen wat niet overeenstemt met Gods Woord, geloven met je hart is soms geloven wat je verstand niet snapt. En dat is de keuze waar we steeds weer voor staan. God zegt ons dat we ons hart boven alles moeten beschermen omdat ons hart ons leven bepaalt. Hij zegt ook in Petrus 3:4 ‘Maar uw sierraad moet zijn de verborgen mens van het hart, met het onvergankelijke sierraad van een zachtmoedige en stille geest, die kostbaaris voor God’ en in Spreuken 3 zegt Hij ons hart niet te mixen met onze zintuigen ‘Vertrouw op de Heer met heel je hart, steun niet op eigen inzichten’

Ik verzeker jullie: als iemand tegen die berg zegt: ‘Kom van je plaats en stort je in zee,’ en niet twijfelt in zijn hart maar gelooft dat zal gebeuren wat hij zegt, dan zal het ook gebeuren. (Mark11:23)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten