donderdag 31 januari 2013

NIETS BETER DAN JE TE VERHEUGENGisteren vroeg ik om wijsheid, vanmorgen was Prediker 8 t/m 12 aan de beurt. Er staat een hoop wijsheid in Prediker. Ook Prediker komt tot de conclusie dat wijsheid alleen te vinden is bij God en in het toepassen van Zijn Woord.
Prediker is Salomo en Salomo is de wijste man ter wereld. In zijn boek Prediker bestudeert hij als het ware het leven en alles wat er in gebeurt, in alle lagen van de bevolking tijdens alle levensfasen. Hij probeert de dingen te verklaren en in alles wijsheid te vinden maar hij komt tot de conclusie dat wij gewoon niets weten over wat er in de toekomst zal gebeuren dus het wijste wat je kunt doen is van het leven NU genieten. Gewoon je werk doen en daarnaast genieten van dit moment en volgens hem is dat ook precies wat God wil.

Prediker 8:15 Daarom prees ik de vreugde omdat er niets beters is voor de mens onder de zon, dan te eten en te drinken en zich te verheugen.

9:7 Welaan dan, eet uw brood met vreugde en drink uw wijn met een vrolijk hart want als gij dit doet dan heeft God dit reeds lang zo gewild.

11:10 Weer dus het verdriet uit uw hart.

Een goed begin van de dag! Vandaag ga ik Gods Woord toepassen en me focussen op vreugde, op de mooie dingen van vandaag.
Gewoon genieten van het leven ‘en weer het verdriet uit je hart’ staat er.

Vandaag blijft de slagboom voor mijn hart gesloten voor verdriet, alleen die zich kunnen legitimeren als ‘vreugde’ komen erin.
Het wordt een mooie en vreugdevolle dag!

Toen ik vanmorgen opstond had ik meteen al zo’n waardevolle reactie op het stukje van gisteren en dat maakte me blij. 
Ik ben ook niet meer ziek en dat maakt me ook heel blij.
Lily komt vandaag en samen gaan we weer mooie dingen maken voor Krejaatsie, ook al super leuk!
En ik besef dat ik een dochter van God ben en dat Hij er altijd voor me is, het moet dus wel een geweldige dag worden,
en dat geldt voor ons allemaal, dus een hele vreugdevolle dag iedereen!

1 opmerking: