donderdag 3 januari 2013

GEBED REDTIk heb Dennis nog steeds niet gezien. Hij zit niet lekker in z’n vel zegt hij. Hij valt me er deze keer niet mee lastig maar het is heel de dag op de achtergrond aanwezig. Zorgen dat de voorgrond voldoende afleiding heeft dus.

Jozua 10:12-14
Want op die dag, de dag dat de Heer de Amorieten aan Israel overleverde, had Jozua gebeden tot de Heer.
In aanwezigheid van Israel sprak hij: ‘Zon sta stil boven Gibeon, maan, blijf staan boven de vlakte van Ajjalon’
En de zon stond stil, en de maan bleef staan, tot Israel zijn vijanden had afgestraft.

Het is nogal een dreiging waar Jozua voor staat. Vijf koningen met vijf legers die hem aanvallen. Hij zal heel wat strijd moeten leveren om die te verslaan, als hij ze al kan verslaan.

Is hij bang? Maakt hij zich zorgen?
Twijfelt hij of hij de strijd wel aan zal gaan?
Nee, helemaal niet: hij bidt!
Hij spreekt, in aanwezigheid van Israel, met autoriteit een gebed uit. Hij gebied de zon en de maan te blijven staan tot hij de strijd gewonnen heeft, en ze gehoorzamen, ze blijven staan.

Jozua twijfelde niet aan God want voor hij ten strijde trok had God tegen hem gezegd: ‘Je hoeft voor die koningen niet bang te zijn want Ik lever ze aan je uit. Geen van hen zal tegen je kunnen standhouden’ (v.8)

Is dit ook niet wat God tegen ons gezegd heeft? ‘Je hoeft voor geen enkele dreiging bang te zijn’ ‘Maak u om geen ding bezorgd’ ‘Vrees niet’
Bij ons gaat Hij zelfs nog een stapje verder, de ‘vijand’ die ons bedreigt is zelfs al overwonnen. Dat heeft Jezus voor ons gedaan aan het kruis.

We hoeven niet bang te zijn. We hoeven niet te twijfelen aan de overwinning.

We kunnen Jozua’s voorbeeld volgen door niet bang te zijn, niet te twijfelen maar met autoriteit een gebed uit te spreken. We mogen net als Jozua uitspreken wat God ons al heeft beloofd.
Dan we zullen de overwinning ervaren in ons leven.

1 opmerking:

  1. Vaak is het zo dat we NIET eerst aan bidden denken, amar pas als het uit de hand loopt. Zo van... oh ja, we kunnen natuurlijk ook bidden.
    Jozua is een grote inspiratie voor mij. Dank je wel voor dit blogje.

    BeantwoordenVerwijderen