zondag 6 januari 2013

I PRAY THAT YOU MAY PROSPER IN EVERY WAY
Vanmorgen kregen we voor de preek begon allemaal een kaart van Rob. Op de voorkant staat in grote cijfers 2013 en dan de tekst: ‘Geliefde, ik wens dat het u in alles goed gaat en dat u gezond bent, zoals het uw ziel goed gaat’ (Joh.3:2)


Op de achterkant staan drie statements die je zelf in moet vullen:
In 2013 stop ik met:..............
In 2013 begin ik met:.............
In 2013 wil ik heel graag:...........

Ik heb hem maar meteen ingevuld. Bij punt 1 heb ik één ding, bij punt 2 drie dingen en bij punt 3 zes dingen.......

Bij nader inzien bedacht ik dat de vervulling van punt 3 waarschijnlijk het gevolg is van het toepassen van punt 1 en 2.

In Galaten 6:7 staat namelijk: ‘Vergis u niet, God laat niet met Zich spotten: wat een mens zaait, zal hij ook oogsten’ in the Amplified staat: ‘For whatever a man sows, that and that only is what he will reap’ (wat een mens zaait, dat en dat alleen zal hij oogsten.)

Dus je kunt elke dag naar een steengoeie preek luisteren, vier hoofdstukken in de Bijbel lezen over vergeving, niet roddelen, geheimen niet doorvertellen etc., zolang je het niet toepast heeft het geen enkele zin. Ik denk dat de meeste van ons wel weten wat we zouden moeten doen en zouden moeten laten, alleen dat weten levert niet zoveel op als we het vervolgens niet doen.
We weten heus wel dat we moeten vergeven, maar het is soms zo moeilijk.....
We weten heus wel dat we niet moeten roddelen maar hoeveel van ons doen het toch?
We weten heus wel dat we een geheim niet door moeten vertellen maar hoe vaak vertellen we het niet toch tegen één persoon die dan vervolgens moet beloven het echt niet verder te vertellen? En dan verzinnen we er ook nog vaak heel handig het smoesje bij dat we het doen zodat we er samen voor kunnen bidden. 
Maar ‘vergis u niet, God laat niet met Zich spotten....’
En God zegt ook helemaal niet dat je het eerst leuk moet vinden voordat je Zijn Woord toepast of dat het altijd makkelijk is. Het maakt helemaal niet uit wat je ervan vindt of hoe je je voelt, als je het maar gewoon doet!

In Matteus 7: 12 staat dat wij anderen moeten behandelen zoals we zouden willen dat ze ons behandelen.

Laten we anderen bemoedigen in plaats van ontmoedigen, goed over elkaar spreken in plaats van roddelen, elkaar accepteren, waarderen en respecteren, elkaar helpen in plaats van veroordelen.
Zo zaaien we de oogst die we zelf graag willen en we investeren meteen in een mooiere wereld voor ons allemaal.
Als we verandering in ons leven willen zullen we zelf de boer op moeten en beginnen met zaaien.
Niet altijd makkelijk maar: ‘Wie met tranen zaaien, zullen met gejuich maaien’ (Psalm 126:5)Geen opmerkingen:

Een reactie posten