donderdag 6 december 2012

CELEBRATE THE DIFFERENCESIk heb een Bijbel in de vorm van een tijdschrift: ‘Word’ heet hij. Ik heb hem bij Hillsong in Londen gekocht en hij is echt super leuk. Er staan prachtige foto’s in en de mooiste teksten worden uitgelicht. Het voelt ook alsof je een tijdschrift leest, een heel waardevol tijdschrift wat je nooit weggooit.

Vanmorgen las ik Romeinen 13,14 en 15 en deze drie hoofdstukken gaan helemaal over hoe we met elkaar om horen te gaan ‘Love your neighbour as yourself’ ‘Love does not wrong others’ ‘Live a life of goodness and peace and joy in the Holy Spirit’ ‘Let us aim for harmony and try to build each other up’ ‘Let God help you live in complete harmony with each other as is fitting for followers of Chist Jesus.  Then all of you can join together with one voice, giving praise and glory to God, the Father of our Lord Jesus Christ
Therefore
accept each other just as Christ has accepted you.

Het is Gods bedoeling dat wij samenleven en samenwerken en dat we de onderlinge verschillen toejuichen.
Jaloezie is misschien wel de domste karaktereigenschap die je kunt bedenken. God maakte ons expres allemaal verschillend, allemaal voor een andere taak. En alles wat nodig is voor onze taak heeft Hij ons erbij gegeven; elke gave, elk talent, elke kans, alles wat we nodig hebben is aanwezig. We hebben niets van die ander nodig dus we hoeven niet te vergelijken en niet jaloers te zijn op een ander.
Bemoedig de ander in haar talent en ontwikkel zelf jouw talent.

In 1 Korintiers 12 zegt Paulus dat we allemaal onze eigen gaven hebben, dus waarom dat vergelijken met een ander? Wij hebben onze eigen talenten en onze eigen taak. We hebben allemaal unieke gaven en samen vormen we een team.
Sommigen kunnen super mooi schilderen, anderen blinken uit in koken, er zijn keien met computers, mensen die super goed met kinderen om kunnen gaan, en als je deze mensen vraagt hoe ze het doen zeggen ze dat het als vanzelf gaat. 
Wat een geluk dat er mensen zijn die goed zijn in de dingen waar ik slecht in ben, wat een geluk dat er mensen zijn die genieten van de dingen waar ik niet eens aan moet denken, wat een geluk dat er mensen zijn die de dingen zien die ik niet zie.

En zo heeft ook iedereen een andere persoonlijkheid. En als we niet uitkijken gaan we die beoordelen. Sommige mensen zijn van nature vrolijk, andere realistisch, ernstig, sceptisch, optimistisch, doelgericht, serieus, aardig, luisteraar, flapuit etc.
Mensen met verschillende sterke punten en verschillende zwakheden en als we niet uitkijken willen wij deze mensen omvormen naar ons evenbeeld, terwijl God juist zoveel tijd en energie in hen stak om ze te maken zoals Hij wilde. Al deze mensen zijn nodig.
We hebben elkaar nodig. Het was Gods plan dat we zouden connecten en samenwerken.
En Paulus sluit Romeinen heel mooi af met de woorden:
You know these things so well
you can teach each other all about them
All you need is this reminder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten