dinsdag 11 december 2012

YOU ARETegen iedereen die niet tevreden is met wie hij is en tegen iedereen die, net als mijn zoon, aan tafel zit te huilen om wie hij is, en tegen iedereen die zichzelf door anderen laat wijsmaken dat hij niet goed genoeg is zoals hij is zou ik willen zeggen:

Wij zijn allemaal, stuk voor stuk, een uniek persoon. En God heeft ons allemaal een doel gegeven om te bereiken, een uniek doel wat alleen wij kunnen bereiken. Maar om dat doel te bereiken moeten we onszelf eerst accepteren voor wie we zijn. Het fundament voor succes in ons leven is weten dat onze identiteit in Christus ligt. 
Om dit te weten en te accepteren moeten we weten wat God over ons zegt in Zijn Woord en vervolgens moeten ons hoofd en onze mond het ermee eens zijn. 
Als wij hetzelfde beginnen te denken en zeggen over onszelf als God in plaats van steeds op onze zwakheden te focussen zullen we onszelf gaan accepteren voor wie God ons gemaakt heeft en zullen we tot volle bloei kunnen komen.

God wil graag dat we het met Hem eens zijn en niet met anderen die iets anders over ons zeggen dan Hij zegt. We zijn wie we denken dat we zijn. Daarom wil God dat we onze waarde laten bepalen door Hem en dat we vertrouwen op Jezus en daar onze identiteit in vinden.
Accepteer jezelf ondanks je zwakheden, dat doet God ook. Beslis om het eens te zijn met God en hetzelfde over jezelf te denken en te zeggen als Hij doet in Zijn Woord. Spreek al Zijn mooie, positieve beloften die Hij doet uit over je leven en ontdek op deze manier dat Hij alles is wat je nodig hebt want:

Alle dingen zijn mogelijk door Christus die mij kracht geeft! (Filippenzen 4:13)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten