woensdag 5 december 2012

'DOE HET ZELF' HULP


Nog voordat God de wereld schiep koos Hij ons uit staat in de Bijbel. God koos ons niet alleen uit, Hij dacht ook over ons na, had een plan voor ons leven en rustte ons toe voor dat plan.
Hij stopte alle zaadjes in ons die we nodig zouden hebben voor het leven wat Hij voor ons bedoelde, een leven in overvloed, een leven waar we van kunnen genieten. (Joh.10:10)
Alleen is het aan ons om dat ook werkelijk te geloven.

Ik bevind me de laatste dagen weer wat in het hulpverleners circuit en het verbaast en raakt me telkens weer te zien hoeveel mensen er zijn met een laag, en dus verkeerd, zelfbeeld. Mensen die ervan overtuigd zijn dat ze niet die zaadjes in zich hebben om dat Goddelijk leven te kunnen leiden. Mensen die hun leven zó anders zien dan hoe God het zag toen hij hen uitkoos en maakte.
En zolang ze dat niet zien, zullen ze het ook niet leven. Want je zult nooit groter zijn dan dat je jezelf ziet.

Het maakt niet uit hoe ver je nog moet gaan. Het maakt niet uit hoeveel je misschien nog moet overwinnen, zolang je maar gelooft dat het mogelijk is en zolang je het jezelf maar ziet doen.
Eén van de beste manieren om jezelf daarvan te overtuigen is het gewoon uitspreken. De Bijbel zegt dat wij de vruchten van onze mond zullen eten. Dat wil dus zeggen dat onze woorden voortbrengen wat ze zeggen. Onze woorden zijn de zaadjes voor de vruchten.
Daarom is het zo belangrijk Gods Woord uit te spreken over ons leven: positieve, mooie, hoopvolle en waardevolle woorden zoals: 'Ik ben gezond, ik ben gezegend, ik heb mooie en waardevolle talenten, ik heb alles in me om te slagen, ik ben geliefd, ik ben waardevol'
Als we dat doen werken we aan een positief zelfbeeld en bouwen we onszelf op. Het negatieve zal steeds meer verdwijnen en je zult jezelf anders gaan zien.

De Bijbel zegt dat we met onze tong ons leven kunnen zegenen of vervloeken. Dus is het  belangrijk uiterst voorzichtig en zorgvuldig om te gaan met wat we zeggen.
Welke richting spreek je jezelf uit?
Zeg je goede dingen over jezelf?
Zegen je je leven door woorden van geloof over jezelf en je kinderen uit te spreken?
Of heb je meer de neiging negatieve woorden te spreken en zo grenzen voor jezelf te creëren die God nooit creëerde toen Hij je schiep?

1 opmerking:

  1. Een verkeerd zelfbeeld en eenv erkeerd Godsbeeld vaak ja. Ik kan je aanraden om daarover het boek Ademruimte eens te lezen, http://www.ademruimte.net/

    BeantwoordenVerwijderen