zaterdag 29 december 2012

GELUKKIG NIEUWJAAR!


29 december, nog een paar dagen 2012, het oude jaar is bijna voorbij en we staan op de drempel van een nieuw jaar. Andere jaren was ik de laatste paar dagen van het jaar in een klooster op schrijfretraite om het oude jaar te overdenken en erover te schrijven. Dit jaar ben ik thuis en denk daar na over het afgelopen jaar.
Het kwam eigenlijk door de tekst die ik vanmorgen las, een prachtige tekst, Deuteronomium 11:11-12 Maar het land waar u naartoe trekt om het in bezit te nemen, is een land met bergen en dalen; het drinkt water door de regen uit de hemel.
Het is een land waar de Heere, uw God, voor zorgt: voortdurend rusten de ogen van de Heere, uw God, daarop, van het begin van het jaar tot het einde van het jaar.

En als ik dan zo aan het eind van dit jaar gekomen ben en omkijk zie ik het inderdaad als een land waar ik doorheen getrokken ben. Een land met bergen en dalen. Twee vriendinnen zijn alle twee hun zoon verloren, Vincent is zelfstandig gaan wonen, ik ben begonnen met het schrijven van een Bijbels seizoenen dagboek, Lily en ik zijn Krejaatsie begonnen, we hebben afscheid van Buster moeten nemen, oude vriendschappen hebben zich verdiept, nieuwe mooie vriendschappen zijn ontstaan, sommige vriendschappen zijn verslapt, Freds liefde altijd als een rode draad in mijn leven, Dennis......bergen en dalen.
Maar als ik terug kijk over heel het jaar zie ik inderdaad dat Gods ogen er voortdurend op hebben gerust, en het ‘land’ altijd werd doordrenkt met regen uit de hemel.
Ik zie Gods Woord echt als regen uit de hemel die het land waar jij leeft kan voeden en vrucht kan laten dragen.
Vanaf het moment dat ik tot geloof kwam ben ik altijd al mijn dag begonnen met het lezen in Gods Woord maar dit jaar ben ik begonnen met dit dagboek en dat heeft me zoveel meer gebracht. Mijn dag begon niet alleen met het lezen van Gods Woord maar omdat ik erover wilde schrijven heb ik het ook heel de dag overdacht en er met God over gepraat en dat heeft mijn leven enorm verrijkt.

En nu staat dan 2013 voor de deur, weer een jaar met bergen en dalen. Ik hoop en bid dat je zult besluiten dat God, jouw God is en dat je samen met Hem door dit jaar zult trekken want dan zal je land het komende jaar water drinken door de regen uit de hemel, God zal voor je zorgen en Zijn ogen zullen voortdurend op je rusten, van het begin van het jaar tot het einde van het jaar.
Ik wens je dit land,

‘ a land of mountains and valleys that drinks rain from heaven.
It is a land the Lord, your God, cares for; the eyes of the Lord your God are continually on it from the beginning of the year to its end.’ (NIV)


Een heel gelukkig, gezond en voorspoedig nieuw jaar.
Be Blessed!

3 opmerkingen:

 1. Lieve Jenneke,
  Aan het eind van dit jaar wil ik je bedanken voor dit geweldige seizoenendagboek.
  Ik heb er heel veel aan gehad en ook regelmatig weer met anderen gedeeld via de app of mail.
  Ik wens je heel veel zegen voor het nieuwe jaar. een jaar vol met God's mogelijkheden voor jou.
  En ik kijk uit naar jouw blog in boekvorm in 2013!
  Blessed to be a blessing.
  Liefs Mirja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Jenneke.
  Ik ben het helemaal met Mirja eens: je dagboek is open en echt en toepasbaar in het dagelijks leven.
  Bedankt, dat je ons deelgenoot wilde maken van de leuke en minder leuke dingen om je heen en vooral, hoe je daar vanuit Gods Woord mee om ging.
  Het was voor mij steeds weer "de dagelijkse opkikker"
  Liefs,
  Sjaan

  BeantwoordenVerwijderen