maandag 10 december 2012

LET IT SNOWIn Jesaja 55 geeft God een prachtige vergelijking. Hij vergelijkt Zijn Woord met regen of sneeuw die neervalt uit de hemel. Als regen of sneeuw eenmaal valt kan het niet anders dan de grond raken en daar aangekomen maakt het die grond nat, dat is namelijk de eigenschap van regen en sneeuw, het is nat en maakt alles nat waarmee het in aanraking komt. 
In Jesaja 55 vers 10 staat dat regen en sneeuw de aarde water geeft, het koren laat groeien, om zaad voor de boer en eten voor hongerigen te produceren. Het kan niet anders, het is een eigenschap van regen en sneeuw, een natuurwet zoals de zwaartekracht alles naar beneden doet vallen. Het is gewoon zo, wij kunnen er niets aan veranderen. Het is onmogelijk voor regen om net boven de grond te stoppen. Het is onmogelijk voor regen om de dingen waarmee het in aanraking komt niet nat t laten worden.
En daarmee vergelijkt God Zijn Woord. Als Zijn Woord eenmaal gesproken is zal het doen waartoe het gesproken is, het kan niets anders doen, het kan niet vlak voor zijn doel stoppen. Het zal alles waarmee het in aanraking komt ‘nat’ maken.
Zoals regen er is om zaad tot bloei te laten komen en vrucht te laten dragen, zo is Gods Woord er ook om vrucht te laten dragen. Alles wat het zegt.

God zegt: Ik stuur Mijn Woord uit en het levert altijd vrucht op. Het doet alles wat Ik wil en bereikt datgene, waarvoor Ik het wegstuur.

De Bijbel is Gods Woord en daarin kunnen wij lezen waartoe Hij het wegstuurt. En ik vind het zo super dat we dus heel zeker mogen weten dat dat Woord zal doen wat er staat. We mogen het net zo zeker weten als we weten dat regen nat maakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten