maandag 17 december 2012

PACK YOUR BAGS AND PICK YOUR CHOICE


Numeri 14
De verspieders zijn terug van hun verkenningstocht door het Beloofde Land en 80% van hen zegt dat ze de reuzen niet kunnen verslaan en het land niet in kunnen nemen. (numeri 13)


God spreekt altijd de waarheid, toen en nu, maar er zijn altijd wel mensen die iets anders zeggen dan God. We zullen dus moeten kiezen wie we geloven en wie we volgen.
Meestal zegt God zo ongeveer het tegenovergestelde van de wereld waardoor het vaak onlogisch lijkt om tegen bijna iedereen in een andere beslissing te nemen dan de rest; mensen verklaren je voor gek, redeneren ‘het zal slecht met je aflopen’ ‘doe nou niet zo dom’ ‘het is crisis’........er zijn reuzen die je niet zult kunnen verslaan.
En als je niet uitkijkt en niet sterk in je schoenen staat, of beter gezegd; als je niet weet wat je identiteit is en Wie je bron is, maak je de verkeerde keuze en loop je met de grote massa mee.
Je geluk tegemoet? De weg naar je bestemming?
Nee, de wildernis in, weg van je dromen en weg van je bestemming. Je mist je doel.

Maar als je op God vertrouwt wàt de wereld ook zegt zal Hij je naar je Beloofde Land leiden. Hij zal je brengen naar de bestemming die Hij voor je heeft en die Hij je beloofde en elke hindernis en elk obstakel zul je overwinnen. Je hoeft niet bang te zijn want God is voor jou, dus wees niet bang voor welke reus dan ook. (Num.14:9)
Het is een keuze die je kunt maken en waarin je vrij bent om hem te maken.

De andere mogelijkheid is de wereld te geloven en hiermee bedoel ik de grote massa, degenen die niet op God vertrouwen maar zich laten leiden door wat ze zien. In Numeri 14 80% van de bevolking. 80% lijkt toch overtuigender dan 20%, zou het dan toch niet verstandiger zijn je daar bij aan te sluiten? ‘Ze’ zeggen het tenslotte allemaal.
En waar leidt die weg dan naartoe? 
Naar de wildernis, onzekerheid, een leven zonder vooraf bepaald doel, een leven waarna je uiteindelijk sterft zonder ooit de bestemming die God voor je had bereikt te hebben.

De Bijbel zegt dat de bestemming die God voor ons heeft  ‘buitengewoon goed ‘ is en ‘overstroomt van melk en honing’ (Num. 14:7), een leven van meer dan genoeg.

Is het niet gaaf dat God ons steeds laat zien: Vertrouw nou gewoon op Mij, dan komt alles goed.
Vorige week: Alles is mogelijk voor hem die gelooft.
En steeds weer Gods vraag: Hoe lang duurt het nog voor jullie dit eindelijk eens geloven?
In het Oude Testament vroeg God: ‘Hoe lang zal dit volk Mij nog afwijzen? Hoe lang zal het nog weigeren op Mij te vertrouwen ondanks alle wonderen die Ik verricht heb?’ (num.14:11)
En in het Nieuwe Testament vraagt Jezus eigenlijk hetzelfde:‘Wat zijn jullie toch een ongelovig volk, hoe lang moet Ik nog bij jullie blijven? Hoe lang moet Ik jullie nog verdragen?........’Of ik iets kan doen? Alles is mogelijk voor wie gelooft’

En vandaag gaat het daar nog steeds om: Met wie reis je verder?
Met de 80% die de wereldleiders volgen, die crisis, armoe en tekorten in het verschiet stellen, of met God die je een ‘buitengewoon goed land wat overstroomt van melk en honing’ belooft: Gods Koninkrijk?

Pack your bags and pick your choise!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten