woensdag 19 december 2012

ACTIE


Onze gedachten bepalen voor een groot gedeelte de richting van ons leven. Daarom is het belangrijk om groots te denken en groots te dromen. 'Think big' is een algemeen bekend gezegde. Denk groot, droom groot en maak grootse plannen, want we hebben een groot God!
He is able to do exceedingly, adundantly, above and beyond all we could ever hope, ask or think (Ef.3:20) (Hij kan oneindig,overvloedig veel meer doen dan we ooit kunnen hopen, vragen of denken)
Als je alleen kunt geloven wat je ziet loop je heel veel mis van de grootse plannen die God met je heeft.

Een droom, visie, een plan, allemaal zaadjes. Ze beginnen allemaal klein maar kunnen uitgroeien tot iets groots. Alles begint met een zaadje. Het is onmogelijk een oogst te hebben zonder zaad, en zo werkt het ook met onze dromen. Als je geen hoop of dromen hebt zul je ze ook nooit waarheid zien worden. Je blijft waar je bent en er zit geen vooruitgang in je leven.

Sommige mensen denken dat alles vooraf bepaald is en dat ze zelf geen invloed hebben op hun 'lot'. Er zijn inderdaad dingen waar we niks aan kunnen doen maar er zijn er ook een heleboel waar we wel degelijk invloed op kunnen hebben. We zijn partners met God, we kunnen bidden en vervolgens actief ons deel doen. 
Veel dromen kun je verwezenlijken door positief over je mogelijkheden te denken en gewoon te beginnen.
Mijn moeder heeft me vroeger altijd verteld dat ik totaal niet creatief was en ik geloofde het en begon niet eens aan iets creatiefs, nu hebben Lily en ik Krejaatsie. Al heb je in het verleden iets nog nooit gedaan wil dat niet zeggen dat je ze in de toekomst ook nooit kan doen. We hoeven niet te wachten tot we ineens overvallen worden door een geweldig idee, we kunnen er ook zelf naar op zoek gaan. Je kunt ervoor bidden, je kunt nadenken wat je graag zou willen doen en je kunt erin gaan geloven. Het begint allemaal met een zaadje, een droom.

We hebben een super actieve God en we zijn geschapen naar Zijn evenbeeld.
Hij woont in ieder van ons en wil ons allemaal inspireren. Hij geeft ons allemaal creatieve ideeën en dromen en Hij spoort ons allemaal aan tot actie. Wij hebben een God van vooruitgang, Hij wil dat we besluitvaardig zijn en ons actief door Hem laten leiden en enthousiast zijn over het leven.
Hij wil niet dat we passief zijn en niks doen en bij de pakken neer gaan zitten.

Als wij besluiten hetzelfde te willen als God is er niets op de wereld wat je kan tegenhouden op weg te gaan naar je dromen!

1 opmerking:

  1. Zolang ik me kan herinneren heb ik van gedichten gehouden, maar nooit gedacht er ooit één te schrijven, totdat ik mijn negatieve gedachten van 'dat kan ik toch niet' aan de kant zette en mijn eerste gedicht schreef.
    En zie nu, samen met Caroline van de Vate, een eigen kunstdichtbundel, kunstkaarten etc. ...
    Als wij uitstappen aan Zijn hand, gebeuren en bijzondere dingen.
    Prijs God!

    BeantwoordenVerwijderen