dinsdag 18 december 2012

DE REUZEN VAN VANDAAGHet is al licht buiten als ik wakker word, 8.15 uur, wat is dat toch met mij, alweer vergeten de wekker te zetten! Ik heb gisteravond op bed nog lang over het stukje wat ik gisteren geschreven heb na liggen denken. Elke dag kom je natuurlijk in contact met een aantal mensen en ‘het gesprek van de dag’ lijkt tegenwoordig te gaan over een gebrek aan inkomsten. Klanten die klagen, vriendinnen die bang zijn, winkeliers die hun omzet drastisch zien dalen, mensen die bang zijn hun baan te verliezen, anderen bang dat ze er geen zullen vinden, huizen die al geruime tijd te koop staan, inmiddels onder de hypotheekwaarde enz. Na het stukje wat ik gisteren schreef denk ik nu: ‘Dit zijn vast allemaal reuzen’. Als God Zijn volk het Beloofde Land in wil leiden zegt Hij niet dat er geen reuzen zijn. Hij zegt dat alle reuzen die er zijn overwonnen zullen worden, Hij zegt: ‘Ik geef je dit land, Ik zal je er binnen leiden en het je geven’  God is voor ons dus we hoeven helemaal niet bang te zijn. ‘Wees niet bang voor de bevolking van het land: die vermorzelen we met gemak. Wij worden bijgestaan door de Heer. Wees dus niet bang voor hen’ 

Hij zegt ook dat het een buitengewoon goed land is wat overstroomt van melk en honing. Dat wil dus zeggen: geen tekorten. Dus ook al kom je een reus tegen van hogere kosten, lagere inkomsten, werkloosheid, een onverkocht huis, je hoeft niet bang te zijn. God is bij ons en Hij is voor ons en niet voor de reus. De reus wordt verslagen en de melk en honing blijven overvloedig stromen in ons leven. Alles is mogelijk voor wie gelooft, dus; opstaan, voorwaarts, de reus tegemoet en hem verslaan!
Niet omkeren, niet terug naar ‘Egypte’, niet gevangen worden en slaaf worden van de heerser, slaaf van de crisis, slaaf van angst. Kies ervoor om met de 20% mee te gaan naar het land wat God belooft.

En ik bedenk wat een zegen en voorrecht het is om God te kennen en te weten dat Hij onze Vader is. Wat nou als je Hem niet kent? 
Dan loop je achter de grote massa aan en dat is precies wat je ziet gebeuren. ‘Crisis’ roepen de politici ‘Deze kant op’, en iedereen volgt, op weg naar angst, zorgen, armoede, bezuinigen, onzekerheid......wildernis. 
Hoe loopt dat af?
Nou ook dat zegt de Bijbel: ze sterven in de wildernis. Ze dolen er heel hun verdere leven rond en gaan er dan gewoon dood.

Focus! 
Wil je liever naar dat Beloofde Land? Focus daar dan op, volg God, vertrouw op God boven alles. ‘Keep the Message in plain view at all times’  (MSG) Focus.
Elke dag opnieuw, al is het 100 keer per dag, focus.
Petrus liep op het water toen zijn focus op Jezus was maar hij verdronk bijna toen hij zijn focus verloor en keek naar de omstandigheden: storm, wild water, hoge golven; crisis....reuzen.

Focus op Jezus, heel de dag, en loop over water. De golven zullen je niet overspoelen, de storm zal je niet omver blazen, je zult dwars door de storm over het water blijven lopen.

1 opmerking:

  1. Mooi stukje, Jenneke, en zo waar!
    Niet altijd even makkelijk, soms kijk je net even naar beneden in plaats van omhoog, naar de dreigende golven in plaats van naar Jezus, maar dan is daar ook weer die uitgestoken hand.
    Dank je.

    BeantwoordenVerwijderen