donderdag 27 december 2012

GELOOFS FITNESS


27 december, de kerstdagen zijn weer voorbij en het gewone leven begint weer. Het is druilerig weer. Dat maakt het binnen extra gezellig. De kerstboom staat nog en de lichtjes brengen gezelligheid in huis. De afgelopen dagen heb ik geen tijd gehad om te schrijven, vandaag wil ik er dus echt weer voor gaan zitten.

In januari moet ik geopereerd worden, wanneer weet ik nog niet precies maar doordat ik aan die operatie zat te denken kwamen mijn gedachten uit op geloof.
Jezus zegt namelijk zo vaak: ‘Het gebeurt zoals u gelooft’ en ‘uw geloof heeft u genezen’
Wat geloof ik dan? Geloof ik dat God kan genezen? 
Ja dat geloof ik.
Geloof ik dat God wil genezen?
Ja dat geloof ik ook.
Waarom laat ik me dan opereren?
Blijkbaar omdat ik er dan toch niet helemaal zeker van ben dat God me geneest. Het lijkt wel of ik het gewoon niet kan geloven en dus laat ik me voor alle zekerheid maar opereren. Toch lijkt het me echt super gaaf zo’n groot geloof te hebben (nou ja, God zegt dat geloof als een mosterdzaadje al genoeg is) dat ik gewoon zeker zou weten dat God me geneest.

In Jeremia 17:7 (AMP) staat (Most) blessed is the man who believes in, trust in and relies on the Lord en who’s hope and confidence the Lord is.
Het meest gezegend in degene die gelooft in, vertrouwt op en rekent op God, wiens hoop en zekerheid in God is.
Ik zie geen dokter staan, ik zie alleen God.

Dit onvoorwaardelijke geloof in God kun je volgens mij wel trainen, net zoals je je spieren kunt trainen. Als ik naar Vincent kijk, mijn zoon, dan zie ik het resultaat van dagelijks trainen. Hij was altijd een beetje iel, mager mannetje, maar nu ziet hij er heel anders uit. Hij traint al jaren elke dag en het resultaat is duidelijk zichtbaar, hij is breder, heeft een sixpack en al zijn spieren zijn optimaal ontwikkeld.
Ik denk dat als we ons geloof dagelijks trainen door het te gebruiken het ook steeds sterker wordt en steeds duidelijker zichtbaar, steeds meer ontwikkeld.

In Hebree├źn 11:1 staat dat geloof de grondslag legt voor alles waarop we hopen, het overtuigt ons van de waarheid van wat we niet zien.

Geloof is dus een voorwaarde als we Gods Woord toepassen en het werkelijkheid willen zien worden, het is de beslissende factor of iets wel of juist niet gebeurd.

Ik weet zeker dat ik geloof, in God. En ik weet ook zeker dat ik alles wil geloven wat Hij zegt in Zijn Woord.
Daarom blijf ik maar ‘trainen’ want ik merk dat ik elke dag dat ik in Zijn Woord lees en met Hem praat een stukje meer ontwikkel en mijn geloof groter wordt.
En ik geloof dat waar is wat Jezus zegt in Johannes 11:40
Ik heb je toch gezegd dat je Gods grootheid zult zien als je gelooft!

1 opmerking:

 1. Lieve Jenneke.
  Ik hoop, dat het niet ernstig is.
  Ik geloof wel, dat er meer mensen zouden kunnen genezen.Hetblijft een moeilijk punt.
  Ik kreeg de kerstgroet die ik naar je stuurde, weer terug.Kun je me zondag je juiste emailadres geven?
  Overigens lig ik op bed, lach niet, ziek te zijn.
  Liefs,SjaanT.

  BeantwoordenVerwijderen