zaterdag 27 oktober 2012

BIJ GOD HOEF JE NIET TE LIJNEN

John 6 AMPL
9 There is a little boy here, who has (with him) five barley loaves, and two small fish: but what are they among so many people?

Dit doet me denken aan de gedachte die wij waarschijnlijk regelmatig hebben: ‘Wat kan ik nou als eenling doen?’

Als je (bijna) als enige een andere gedachte hebt tussen zoveel andere mensen.
Als je (bijna) als enige denkt de oplossing te hebben voor een probleem of een nood.
Wat moet je, als (bijna) enige? Hoe moet je het aanpakken? Kun je er wel wat aan doen of is het gewoon onbegonnen werk als (bijna) enige en zie je er maar vanaf, ‘dat lukt me nooit, ik doe maar niks.’?

He took the loaves.......gave thanks.......and distributed’

Het voorbeeld wat Jezus geeft:
Hij nam wat er was, dankte ervoor en begon uit te delen.

En wat bleek? Het bleek meer dan voldoende te zijn. Datgene wat verspreid werd onder de massa vermenigvuldigde en er bleef zoveel over dat er voldoende was om mee verder te werken.
‘Gather up tnow he fragments, so that nothing may be lost and wasted’

Het gaat hier over voeding. God zegt eerder in Zijn Woord dat elk woord van Hem voeding is. Daarom denk ik dat zelfs al zijn we de (bijna) enige zijn die Gods Woord in een bepaalde situatie kennen het kracht heeft als we het spreken. Als we Gods Woord verspreiden daar waar een tekort is, daar waar mensen honger hebben en voeding nodig hebben zal het zijn werk doen. En degenen die het horen en tot zich nemen zullen er zo enthousiast over zijn dat het zelfs vermenigvuldigt wordt en er ‘manden’ vol overblijven om verder uit te delen.

Neem wat je hebt, neem de kennis van Gods Woord die jij hebt, dank God ervoor en deel het gerust uit aan mensen die voeding nodig hebben. Hun honger zal gestild worden en er zal altijd voldoende zijn om uit te delen. Het Woord van God wat in je leeft zal nooit te weinig zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten