zondag 14 oktober 2012

STA EENS WAT VAKER STIL


Vaak als Jezus onderweg is vallen mensen Hem op, Hij ziet mensen, iemand die blind is, iemand die in een boom zit, Hij voelt een vrouw Zijn mantel aanraken. Het valt Hem op en Hij staat erbij stil. Hij heeft er erg in.

De meesten van ons hebben een druk leven, we doen van alles en nog wat, rennen van hot naar her en terwijl we zo druk bezig zijn gebeuren er een heleboel dingen om ons heen die we niet zien en waar we geen erg in hebben. Vaak vallen ons alleen de dingen op die betrekking hebben op ons. Het valt ons op als mensen geen erg hebben in ons en als anderen ons vergeten. Het gave aan Jezus is dat Hij erg had in anderen. Hij had er erg in en Hij stopte en stond erbij stil.

Wij leven in zo’n drukke haastige maatschappij dat we meestal een aantal dingen tegelijk doen. Terwijl we autorijden handelen we onze telefoontjes af. Er zoeven meestal tig gedachten tegelijk door ons hoofd: ‘dit nog doen, dat nog doen, o ja dat niet vergeten....’ Vaak weten we van voren amper dat we van achteren leven.

Waarom doen we dat eigenlijk? Om meer geld te verdienen? Om meer spullen te kopen? Om nog productiever te zijn? Zien we terwijl we dat allemaal doen nog wel wat er om ons heen gebeurt? Staan we er nog weleens bij stil? 
Jezus ging rond en deed goed.
We hebben het vaak over ‘wandelen met God’, misschien moeten we inderdaad eens wat meer wandelen met God en ook eens wat vaker stilstaan met God.

Erg hebben in iemand, stilstaan bij iemand, gaan zitten naast iemand, luisteren naar iemand, meeleven met iemand en houden van iemand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten