dinsdag 9 oktober 2012

NIKS TE KLAGEN


Weet je dat klagen eigenlijk zondigen is? Ik dacht erover na omdat ik nogal eens kan mopperen als ik op de weg zit en er zit iemand naar mijn mening zit te stuntelen of niet doorrijdt. Ik heb dat vooral bij een bepaald merk auto, wat ik hier verder niet zal noemen....

Klagen is niet goed om te doen en het is zeker niet leuk om naar te luisteren. Klagen veroorzaakt vaak juist problemen in je leven en je bederft ook een andermans plezier door tegen hem of haar te klagen.

In Efeziƫrs 4:29 staat: Laat geen vuile taal over uw lippen komen, maar alleen goede en waar nodig opbouwende woorden die goeddoen aan wie ze hoort.

Hoe vaak klaag je niet onbewust? Zoals ik bijvoorbeeld al zei in het verkeer, of als er iemand voor je staat bij de kassa die heel haar portemonnaie doorspit om gepast te kunnen betalen, en hoe vaak zien we niet meteen de ‘fouten’ van anderen? Hoe vaak klagen we over dingen waar we God eigenlijk voor zouden moeten danken?

Daarom is het zo goed je dag te beginnen met na te denken over alles waar je dankbaar voor bent. Dankbare mensen klagen niet. 
Filippenzen 2: 14 zegt: Doe alles zonder morren en tegenspreken.
Ik vind het een uitdaging om elke dag opnieuw te proberen niet te klagen en niet meteen fouten bij anderen te zien. Niet dat ik met mijn hoofd in de wolken loop en doe alsof er geen negatieve dingen bestaan, dat is onzin. Ik probeer er gewoon mijn doel van te maken zo positief en dankbaar mogelijk te zijn.

Denk ‘s avonds als je op bed ligt eens na over alle dingen waar je de afgelopen dag dankbaar voor kon zijn en bedenk ‘s morgens als je wakker wordt ook waar je dankbaar voor bent, de kleine dingen, de dingen die je vanzelfsprekend vindt zoals het feit dat je genoeg te eten hebt, dat je kan horen en zien, een dak boven je hoofd hebt enz.

De vraag is: Waar voed je jezelf mee?
Spreuken 18: 21 zegt: Dood en leven zijn in de macht van de tong, wie hem liefheeft, zal de vrucht ervan eten.
Wij gaan door het leven met een enorme kracht, een kracht die afhankelijk van hoe je hem gebruikt leven of dood kan veroorzaken.
Laten vanaf nu besluiten leven te spreken voor onszelf en voor anderen.

1 opmerking:

  1. Wat een mooie, positieve blog heb je! Ik volg het sinds een paar weken. Dankbaar zijn, in plaats van klagen, dat is ook wat ik overdag wil vasthouden! Dat leidt tot het leven - voor zowel mijzelf als degenen om mij heen.

    BeantwoordenVerwijderen