zaterdag 13 oktober 2012

DE GAVE VAN BEMOEDIGING

Iedereen heeft bepaalde gaven en talenten. Wat mij nou een gave gave lijkt is de gave van bemoediging. Want iedereen heeft het nodig om bemoedigd te worden en iedereen die bemoediging ontvangt verandert daardoor.

De impact die een bemoediging op mensen heeft kan heel groot zijn. Een bemoedigend woord van een leraar tegen een kind kan net het zetje in de rug zijn die het nodig heeft om door te zetten. Een bemoedigend woord kan een huwelijk of relatie redden, een bemoedigend woord van een leidinggevende kan iemand helpen zijn potentie te vergroten. Een bemoedigend woord kan ervoor zorgen dat iemand zijn talenten gaat gebruiken en ontwikkelen. Je weet nooit wat een paar oprechte, bemoedigende woorden voor impact hebben op iemands leven.

En iedereen van ons heeft het vermogen om anderen te bemoedigen. Ouders kunnen hun kinderen bemoedigen. Vrienden kunnen elkaar door moeilijke perioden helpen door bemoedigende woorden of hen helpen te streven naar excellence. Wie je ook bent en waar je ook bent je kunt altijd een ander helpen het beste uit zichzelf te halen. We kunnen altijd positieve invloed uitoefenen op het leven van anderen.

Iemand die anderen bemoedigt zal altijd proberen een positieve draai te geven aan een negatieve situatie. Het enige wat ervoor nodig is, is dat je om de ander geeft en genegen bent jezelf in de ander in te leven.
In Gods Woord staat: Doe een ander wat je zou willen dat ze jou doen.

Een hele mooie opdracht lijkt me.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten