dinsdag 16 oktober 2012

DURF JIJ VOL GAS?God legde in ieder van ons enorm veel potentie. Hij gaf ons dromen en verlangens en de mogelijkheid deze waarheid te maken.  Dat we dat vaak niet doen ligt niet aan de potentie die in ons zit maar veel meer aan het feit dat wij deze potentie niet gebruiken.
Ik las hier een hele mooie en duidelijke uitleg over:

Een directeur van een bedrijf ging samen met een medewerker naar beurs in Duitsland. Heel gaaf want in Duitsland zijn er hele stukken autobahn waar je zo hard mag rijden als je wilt. Eindelijk kon de directeur zijn Porsche een uitproberen en hij trapte het gaspedaal goed in: 160, 170, 180, hij voelde zich de koning te rijk zoals hij alle auto’s voorbij zoefde. Even later zag hij in zijn spiegel eenzelfde Porsche als hij reed aan komen scheuren en voor hij er erg in had zoefde de Porsche hem voorbij met een snelheid alsof hij stilstond. Deze Porsche reed minstens 220.
Zijn medepassagier begon te lachen en zei: ‘ Jij rijdt dus lang niet zo hard als deze auto kan, je rijdt zo hard als je durft’
De Porsche van de directeur had nog zoveel meer power in zich. Hij kon ook makkelijk 220, daar was hij voor gemaakt. Hoe hard de directeur reed had niets te maken met hoe hard de auto werkelijk kon. Met andere woorden, de topsnelheid van de auto werd niet minder omdat de bestuurder besloot er geen gebruik van te maken. En al had de auto het vermogen harder te rijden, zolang de bestuurder er geen gebruik van maakte ging de auto niet harder.

Zo is dat ook met ons. God, onze Maker, stopte in ons ook enorm veel potentie.
Deze potentie wordt niet minder als we deze niet gebruiken. Maar zolang we de potentie die in ons zit niet gebruiken heeft deze ook geen invloed op ons leven en onze toekomst. Niets doet onze potentie afnemen, niet ons verleden, niet hoe mensen ons behandelen en niet hoe er over ons gepraat wordt. Onze potentie is in ons gelegd door God toen hij ons schiep en die blijft zoals God hem gaf  maar we hebben er pas wat aan als we er gebruik van maken.
We hebben de mogelijkheid en de kracht in ons. 
De vraag is echter: ‘Hoe diep durf jij het gaspedaal in te trappen?’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten