donderdag 24 mei 2012

GEZICHTSBEDROG


Schitterend weer vandaag. Alweer.
Om zeven uur ‘s morgens de deuren al open en al buiten op het terras met een kop koffie en de Bijbel.
De vogels zingen het hoogste lied en Kippie komt nieuwsgierig haar hok uit zo gauw ze me hoort. Ook Noob is blij dat ze weer eens op ontdekkingsreis kan.
Ik zie vogels met takjes in hun snavel de bossen in vliegen, al volop aan het werk.
Gods wereld is mooi.
Vanmorgen heb ik Mattheus 7 gelezen. Heel veel waardevolle dingen. Zo staat er dat je een boom herkent aan zijn vruchten. 
Een boom kan wel heel hard roepen dat hij een perenboom is maar als er appels aan hangen klopt er toch iets niet, dan is de kans toch wel erg groot dat het een appelboom is.
Zo kun je bij mensen aan hun daden zien wat voor soort mensen het zijn. Ze kunnen wel heel hard roepen dat ze zo menslievend zijn, maar als ze alleen maar met zichzelf bezig zijn is de kans toch wel erg groot dat het egoïsten zijn. Het komt nogal eens voor dat mensen zeggen een perenboom te zijn terwijl je toch duidelijk appelen ziet.
De vruchten vertellen altijd met wat voor boom je te maken hebt. Kijk ook zeker naar de kwaliteit ervan want ook een perenboom kan slechte peren hebben, oneetbaar. Wat ik je aanraad: proef even. Zelfs een vrucht die er mooi uitziet kan nog weleens zuur zijn en je buikpijn bezorgen.
Ik denk bijvoorbeeld aan alle reclames die promoten geld te lenen. De vruchten lijken zo mooi; auto’s serres, keukens etc. Ze laten echter niet de zorgen zien en de afhankelijkheid die je krijgt aan de lener. Zo zijn er legio voorbeelden. 

De essentie is: Doe je ogen open, kijk goed wat je ziet en geloof niet alles wat je hoort!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten