vrijdag 11 mei 2012

ZIP YOUR LIP


ZIP YOUR LIPS
Matteus 12:36-37  Maar Ik zeg u  dat de mensen van elk nutteloos woord dat zij zullen spreken, rekenschap moeten geven  op de dag van het oordeel.
Want op grond van uw woorden zult u rechtvaardig verklaard worden, en op grond van uw woorden zult u veroordeeld worden.
Elk nutteloos woord. In alle Engelse vertalingen staat ‘careless’ wat betekent: achteloos, gedachteloos, onnadenkend, lichtzinnig, zonder erbij na te denken.
In de grondtekst wordt het woord ‘argos’ gebruikt wat ook als nutteloos vertaald kan worden maar op een aantal andere plaatsen in de Bijbel gebruikt wordt in verband met roddel, liegen, dingen zeggen die je niet zou moeten zeggen, en het word gebruikt in de tekst ‘geloof zonder daden is zinloos’. Dus in dit geval zinloze, nutteloze woorden, woorden zonder de daden die overeenstemmen met de woorden die we spreken.
Want, gaat de tekst dan verder, door je woorden zul je vrijgesproken worden en door je woorden zul je veroordeeld worden.
Alle woorden die we gesproken hebben, ook de woorden die we lichtzinnig, nutteloos en zonder nadenken hebben gezegd.
Jezus zegt dat je een boom herkent aan zijn vruchten en een mens aan wat hij zegt. 
Een boom heeft zelf geen invloed op de vrucht die hij draagt. Een mens wel op de woorden die hij spreekt. Een goed mens kan best ook slechte dingen zeggen en andersom zeker; een slecht mens kan hele mooie praatjes verkopen.
Maar woorden scheppen en in dit geval scheppen we een beeld van onszelf.
Ze laten de buitenwereld zien wie we zijn. 
Laten we met onze woorden onze werkelijke ‘ik’ zien?
‘Careless words” kunnen een verkeerd beeld scheppen, maar toch worden we afgerekend op deze woorden.We zullen rekenschap moeten geven van elk woord wat we gesproken hebben.
Volgens een aantal mensen val ik onder de categorie ‘flap-uit’. Zal me toch eens gaan bezinnen over een verder leven als ‘flap-in’
God waarschuwt ons heel erg vaak in Zijn Woord op te letten met wat we zeggen.
‘Zet een wacht voor uw lippen’
of de Joyce Meijer vertaling; Zip your lips.
Goed advies!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten