dinsdag 8 mei 2012

NO ROOM FOR FEAR8 Mei
1 Johannes 4:18

There is no room in love for fear. Wellformed love banishes fear. Since fear is crippling, a fearfull life- fear of death- fear of judgement- is one not yet fully formed in love.
Dit is een rake! Bij mij is er heus nog wel angst aanwezig; angst voor ruzie, angst voor afwijzing,angst om niet geloofd te worden, angst voor manipulatie etc. Maar God zegt: ‘In de liefde is er geen plaats voor angst’
Ik denk ook aan veel huwelijken en denk dat er vooral tussen man en vrouw geen angst zou moeten zijn. Man en vrouw horen gelijk te zijn, als je werkelijk van elkaar houdt is er geen ruimte voor angst. Angst is nooit een goede basis, angst verlamd, angst zorgt ervoor dat je niet jezelf kunt zijn, degene die God wil dat je bent, uniek. In liefde moet je totaal jezelf kunnen zijn, in liefde moet je jezelf geaccepteerd weten om wie je werkelijk bent, niet om wie iemand je wilt maken! In liefde is geen veroordeling. In veroordeling zeg je: ‘Je bent niet goed zoals je bent” en dit doet meteen afbreuk aan de liefde.
'Wellformed love banishes fear'
In de NBG staat:’Er is in de liefde geen vrees, maar de volmaakte liefde drijft vrees uit, want vrees houdt verband met straf en wie vreest is niet volmaakt in liefde’.
‘Fear is crippling’ (verlammend, verminkend, belemmerend). Klopt! Vaak heb je goede idee├źn, wensen, verlangens maar angst roepen ze meteen een halt toe en je gaat er niet achteraan. Je verloochend jezelf uit angst, door de reactie van een ander. Maar wie zegt dat die ander het bij het rechte eind heeft? God legt verlangens in je hart en God zegt dat je je hart moet beschermen boven alles. Wat doet het met je als iemand de verlangens van je hart wil doven? Het maakt in ieder geval niet dat de liefde groter wordt, het zorgt juist voor verwijdering, want jij moet jouw verlangens opgeven. Er wordt tegen jou gezegd:‘Als je dat doet accepteer ik je niet, als je dat doet ben je niet goed genoeg voor mij’. Dat is niet de volmaakte liefde waarover God het heeft want weet je; God accepteert je wel, sterker nog, Hij maakte je en  Hij was het die de verlangens in je hart plaatste.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten