zaterdag 12 mei 2012

NO MATTER WHAT


NO MATTER WHAT
Vanmorgen heb ik het verhaal van Jozef gelezen. Ik vind het zo’n gaaf verhaal.
Weet je waarom? Jozef had een droom. Ik heb ook een droom. Jullie hebben misschien ook een droom.
Het verhaal van Jozef laat zien dat als we een droom van God krijgen en we blijven trouw aan God, de droom waarheid zal worden; no matter what!
Voor Jozef was de weg van het moment waarop hij de droom kreeg tot het moment waarop deze waarheid werd heel lang en verre van makkelijk.
Jozef werd in de tussentijd afgewezen door zijn eigen broers, hij werd verkocht als slaaf, hij werd onschuldig veroordeeld en gevangen genomen, en al die tijd bleef hij trouw aan God.
God zegende Jozef en liet alles wat hij ondernam een succes worden.
Jozefs droom was een hele grote droom, een droom waarin hij zich nooit staande had kunnen houden zonder levenservaring en wijsheid.
Hij kreeg de droom als kind, zoals velen van ons onze droom krijgen als we nog kind zijn. 
Het is een hele reis naar de bestemming van je droom, een reis met allerlei avonturen onderweg, met meevallers en tegenvallers.
Er zal misschien oponthoud onderweg zijn, files, een wegomlegging maar nooit een doodlopende weg. Wanneer je je ogen gericht blijft houden op de ‘Reisleider’ zul je op de plaats van bestemming aankomen want Hij weet de weg en laat Zich door niets tegenhouden.
Jozef bleef op die ‘Reisleider’ vertrouwen en kwam aan bij de plaats waar zijn droom waarheid werd en de droom was alles zoals hij hem oorspronkelijk gedroomd had.
Een bemoediging voor ons om niets van onze droom in te leveren, niet met minder genoegen te nemen dan met alles wat God ons liet zien in Zijn droom.

1 opmerking:

  1. Hey! Ik ben de eerste volger... leuk :)
    Ja... dromen, niemand weet hoelang het duurt eer ze werkelijkheid worden, maar als ze van God zijn komen ze uit!

    BeantwoordenVerwijderen