dinsdag 5 juni 2012

DO AS GOD DOES


Efeze 5 en 6 The Message, super teksten! Een gebruiksaanwijzing voor een goed leven. Hoe ga je om met God, je partner, je kinderen,ouders, werkgever, werknemers?
Wil je een goed leven? Dan hier de handleiding:
Efeze 5:1 Watch what God does (Kijk wat God doet)
En laten wij nou een boek hebben waarin precies staat wat God doet! Vanaf het begin van de wereld tot en met het eind, tot de nieuwe hemel en de nieuwe aarde. Een autobiografie van God. Een beschrijving van Zijn handelen in elke denkbare situatie voor iedereen van elke rang of status, van slaaf tot koning.
Watch! Kijk! We hebben geen excuus om niet te weten wat God doet; het staat er zwart op wit in Zijn Woord, en Hij liet het ons zien door Jezus.
Watch what God does, and then you do it, like children who learn proper behaviour from their parents.(Kijk wat God doet, en doe het dan ook, zoals kinderen die goed gedrag leren van hun ouders)
Duidelijker kan het bijna niet. Als je denkt aan hoe een kind leert van zijn ouders. Geen enkele ouder verwacht van zijn kind dat het meteen alles kan, dat het meteen dezelfde vaardigheden heeft als de ouder. Een kind begint stuntelig, leert door vallen en opstaan. Geen enkele ouder die daar kwaad om wordt, ze zijn eerder trots op de vooruitgang die hun kind maakt. Ze helpen het kind, doen het nog eens voor en zijn tevreden en trots als ze zien dat hun kind het onder de knie krijgt. Het kind vindt het logisch zijn ouders na te doen, het vertrouwt zijn ouders volkomen en twijfelt er niet aan dat wat zij doen goed is.Zo is het ook met God en ons. God doet het ons voor en verwacht echt niet dat we meteen alles onder de knie hebben. Ook wij mogen struikelen en fouten maken. Hij heeft er plezier in als Hij ziet dat we het oprecht proberen en Hem helemaal vertrouwen. Hij helpt ons als we struikelen. Hij houdt van ons, net zoals wij van onze kinderen houden. Hij wil dat het goed met ons gaat. Hij heeft ons geluk voor ogen!
‘Mostly what God does is love you’
De tekst begint met:‘Watch what God does’ en in vers 3 staat dan wat Hij doet; van je houden. ‘Kijk wat God doet en doe het dan ook’. God houdt van je; doe jij dat dan ook! Dat is wat God voornamelijk doet en dat is wat jij ook als eerste na moet doen; van jezelf houden. Realiseer jezelf dat God, de Schepper van hemel en aarde, van je houdt. Je bent zo waardevol dat God van je houdt.Overal in de Bijbel kun je lezen hoe verschrikkelijk veel Hij van je houdt.En dat terwijl Hij alles van je weet. Hij weet wanneer je zit en wanneer je staat, Hij kent en doorgrond je. Hij weet zelfs hoeveel haren je op je hoofd hebt. Hij hoort alles wat je zegt, weet alles wat je denkt, Hij kent je hart, en wat zegt Hij? ‘Ik hou van je, je bent perfect in Mijn ogen’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten