donderdag 21 juni 2012

VERWACHTINGEN
De zomer is begonnen en ik zit  heerlijk in de tuin, het is nog lekker rustig. Je hoort weer een heel fluitconcert, wat is dat toch prachtig. Af en toe een Pauw er tussendoor. Stilte, nog bijna geen verkeer, super.

In Psalm 120 vertelt David over het land waar hij woont en over de bewoners ervan. Het zijn slechte mensen die de vrede haten en verkeerde woorden spreken, ze liegen en bedriegen. En David zegt: ‘Ik woon al veel te lang tussen deze mensen die de vrede haten’. En als David over vrede spreekt worden ze opstandig en willen vechten.

Toch is Davids houding precies de juiste. In Psalm 121 zegt hij vervolgens: ‘Ik VERWACHT mijn hulp van de Here’ want:
Hij zal voorkomen dat je valt
Hij is je beschermer, en slaapt nooit
Hij is als je schaduw, Hij blijft altijd bij je
Hij beschermt je tegen elk kwaad
Hij beschermt je leven, waar je ook bent, altijd!
Dit is de houding die we zouden moeten  hebben als we in de problemen zitten. VERWACHT van de Heer dat Hij je helpt. Spreek Zijn beloften uit. Stuur elk sprankje angst of twijfel weg en zet er de zekerheid van Gods Woord tegenover. VERWACHT redding.
De redding en hulp van de Here wordt verwacht IN moeilijke tijden. Midden in de moeilijke situatie. Ook in Psalm 123 zie je dat weer. Vers 2 Wij VERWACHTEN van Hem genade. Want, vers 4: Wij werden overladen met spot van ongelovigen en trotse mensen hebben ons verachtelijk bejegend. Meer kunnen wij niet verdragen’
Meer kunnen wij niet verdragen. Hun reactie is echter niet: dus geven we maar op. Nee de reactie is: dus wij verwachten Uw genade.
Ze peinzen niet over opgeven, bij de pakken neerzitten. Nee hoezo? Ze hebben de Heer aan hun zijde en als Hij voor je is wie zal dan tegen je zijn?
Psalm 125:1 Wie in alles op de Here vertrouwt, is onwankelbaar als de berg van Jeruzalem die er voor altijd is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten