woensdag 20 juni 2012

OOST WEST, THUIS BEST


Vanmorgen was de Amplified Bible aan de beurt, het hoofdstuk Klaagliederen. Daar had ik nou niet echt zin in, maar ja het staat ook in de Bijbel dus ik kan het moeilijk overslaan. God zegt dat elk woord uit Zijn woord geschikt is voor onderwijs dus; Klaagliederen vanmorgen.
Je kunt niet erger en dieper in de put en in de ellende zitten dan in dit boek beschreven wordt. Het lijkt wel een soort ‘Job plus’.  Maar wat een gaaf boek! Het zegt het precies zoals het is en daar hou ik wel van. Je zit in de ellende en het is heel vaak je eigen schuld.
Dat is wat ik er onder andere uit leer, dat ik heel vaak klaag over iets wat mijn eigen schuld is.
En dat geldt ook voor anderen. (Jullie dus)
En wat ik er nog meer uit leer is dat al heb je nog zo’n grote fout gemaakt en zit je nog zo diep in de ellende, je kunt altijd terug naar God. 3:22 His tender compassion fail not 
God zegt dat Hij elke dag opnieuw Zijn liefde en compassie geeft. 4:23 They are new every morning; great and abundant is Your stability and faithfulness.
Nog iets wat ik geleerd heb is dat ik het goed is om in plaats van meteen te gaan klagen eerst eens te onderzoeken wat de oorzaak van  de ellende is.
3:40a Let us test and examine our ways
Waarschijnlijk komen we tot de conclusie dat we voor ‘dood’ gekozen hebben in plaats van voor het ‘leven’ waar God ons voor adviseert te kiezen. (Deut.30:15)
En dan volgt er een betere oplossing dan klagen: 3:40b and let us return to the Lord
En wat mij natuurlijk het meeste aansprak was de hoofdreden van alle ellende: spreken!
Het gaan geloven in verkeerde woorden en deze uit gaan spreken waardoor je toch echt schept wat je spreekt.
De oorzaak van alle ellende: valse profeten, mensen die verkeerde dingen spreken!
4:13 (But this happened) because of the sins of her (false) prophets.
Weer blijkt hoe belangrijk het is wat we zeggen. God liegt niet, als Hij zegt dat leven en dood in de macht van de tong zijn dan is dat zo, en als we tegengesteld aan Gods Woord spreken zullen we tegengesteld aan Gods Woord handelen en een tegengestelde wereld dan de wereld die God bedoelde scheppen. Daarom zegt Hij: Keer terug tot Mij. Ik geef elke dag opnieuw Mijn Woord. Mijn Woord is voor eeuwig. Mijn Woord is een woord van hoop en liefde en genezing en kracht en mogelijkheden en overvloed en voorspoed en alles wat goed en waar en waardig is.
Spreek dat!

1 opmerking:

  1. Ja Klaagliederen, klinkt niet aantrekkelijk, maar inderdaad zo'n mooi boek toch. Mooie post hoor Jenneke, moedigt aan tot lezen!

    BeantwoordenVerwijderen