zaterdag 2 juni 2012

LIVE OUT YOUR GOD-CREATED IDENTITY


Gisteravond met goede vriendinnen naar Zoë Night. En Zoë deed weer waar ze voor staat: leven geven. Zoë betekent: Goddelijk leven.
Het centrale thema van vanavond: Liefde houdt geen scorebord bij!
Lukas 6 MSG Love your enemies. Let them bring out the best in you, not the worst. When someone gives you a hard time, respond with the energies of prayer for that person.
(Hou van je vijanden. Laat ze het beste in je naar boven brengen, niet het slechtste. Als iemand je een moeilijke tijd bezorgt, stop dan je energie in het bidden voor deze persoon.)
Hoe moeilijk dit ook is en hoe onnatuurlijk het ook voelt, bidden voor de persoon die jou pijn doet houdt je hart zacht, het voorkomt wrok en bitterheid en het voorkomt dat je je slachtoffer voelt.
Als je gewoon doet wat Jezus zegt wordt dat beloond, het beschermt je eigen hart.
Mat. 5:48 MSG Waar gaat het om?
Grow up! You’re Kingdom subjects. Now live like it. Live out your God-created identity.
Live generously toward others, the way God lives toward you.
(Wordt volwassen! Je bent onderdeel van Gods Koninkrijk. Gedraag je daar dan ook naar. Leef je door God gecreëerde identiteit. Wees grootmoedig, zoals God grootmoedig is tegenover jou.)
Gods Woord uitleven versterkt en stimuleert ons geloof en mondt uiteindelijk uit in liefde.
1 Kor. 13 MSG Love doesn’t keep score of the sins of others.
(Liefde houdt geen scorebord bij met de fouten van anderen)
Een scorebord met fouten bijhouden van iemand verbreekt de verbinding.
Een betere weg is liefde. Liefde verbindt. Verbinding met anderen kan ervoor zorgen dat we net de moed krijgen dàt te gaan doen wat we zo graag wilden.
Onthoud alle gezonde ervaringen die je gehad hebt met anderen, sla ze op in je hoofd. Kies je vrienden met zorg, het is heel belangrijk mensen in je leven te hebben die in je geloven, die je aanmoedigen en bemoedigen. 
Van mensen houden is het beste zoeken en doen voor anderen.
Om dit allemaal werkelijk toe te passen kregen we na afloop allemaal een ‘Mooie dingen boekje’, een soort scorebord om elke avond alle goede dingen die je die dag zijn overkomen in bij te houden.
Mijn oude scorebord heb ik weggegooid.....
I am a Kingdom subject and I want to live out this God-created identity!Geen opmerkingen:

Een reactie posten