dinsdag 26 juni 2012

KIESKEURIG

We leven in een supersnelle maatschappij. Daarom denken we dat we in alles snel moeten zijn. Niet te lang ergens bij stilstaan, niet te lang nadenken, kiezen:nu!
Maar de keuzen die we maken zijn van levensbelang. Keuzen zijn zaadjes die we zaaien in onze toekomst. Keuzen zijn het waard om over na te denken omdat het zó belangrijk is om de goede keuzen te maken. God zegt zelfs dat de keuzen die wij maken het verschil maken tussen leven en dood.


Deut. 30:19 u staat voor de keuze tussen leven en dood, tussen zegen en vloek. Kies voor het leven, voor uw eigen toekomst en uw nakomelingen.


Wij zijn partners met God. Hij geeft de beloften en zegt welke keuzen we moeten maken. Wij maken de keuzen.
Foute keuzen resulteren meestal in spijt.
Spijt dat we teveel geld hebben uitgegeven en nu financiële problemen hebben,
spijt dat we verkeerde woorden hebben gesproken en nu de gevolgen daarvan moeten dragen, spijt dat we nooit gesport hebben en nu een verslapt en uitgezakt lichaam hebben, spijt dat we niet bewuster gegeten hebben en nu te zwaar zijn en minder vitaal, spijt dat we niet in die studie geinvesteerd hebben en nu niet de baan hebben waarvan we droomden.


Doe nu wat je later wenst dat je zou hebben gedaan. Maak keuzen waar je later blij mee bent.
Zoek wijsheid. Zoek Gods wijsheid in het maken van goede keuzen.
Zodat je later niet hoeft te zeggen: 'Had ik maar....'
Zodat je niet met spijt hoeft te leven.


Spr.8:11 Want wijsheid heeft veel meer waarde dan edelstenen. Alles wat je ooit zou kunnen wensen valt bij wijsheid in het niet.2 opmerkingen:

  1. Goed stukje Jenneke. wij hebben eenv rije wil gekregen om keuzes te kunnen maken. en geloof het of niet: mijn nieuwe boek dat later dit jaar in de USA uitkomt gaat over die tekst in Spreuken!

    BeantwoordenVerwijderen