donderdag 14 juni 2012

REISWIJZER


Als we in ons leven iets willen bereiken kost dat tijd en moeite.
Dat is met het doel wat God voor ons voor ogen heeft niet anders.
Elk doel heeft een Start- en een Finishlijn, en daartussen ligt de weg er naartoe.
Deze weg lijkt vaak wel wat op een hindernisbaan, het  is werken, strijd leveren, moeite doen het beste van jezelf geven en tot het uiterste gaan.
En alleen diegenen die nooit opgeven bereiken de finish.
Alleen degenen die na elke valpartij weer opstaan en doorgaan bereiken hun doel.
Alleen degenen die de hindernissen nemen zullen uiteindelijk de finish bereiken.
Vanmorgen las ik het verhaal over het leven van David en de reis die hij moest maken naar het doel wat God met hem had. Gods plan met David was dat hij koning werd. Een lange reis van schaapherder tot koning. Een hele moeilijke en gevaarlijke reis dwars door de wildernis. David werd op zijn reis achtervolgd, verraden en bedreigd en hij moest regelmatig het gevecht aan gaan met de vijand.  
Ik kwam tot de conclusie dat de weg naar het doel wat God voor heeft in ons leven dus helemaal niet per definitie makkelijk hoeft te zijn. We denken misschien dat deze weg glad geplaveid en zonder bochten of hobbels moet zijn, het is immers Gods plan met ons.  Maar ook Gods weg is; moeite doen, werken, vallen, opstaan, hindernissen nemen, het beste van onszelf geven en nooit opgeven!
Alleen naar Gods doel we reizen samen, onze last is lichter. We hebben een Gids die met ons meereist, die de weg kent en ons op de gevaren wijst. Hij kent de beste rustplaatsen, weet welke wegen doodlopen, en als we vallen helpt Hij ons overeind. 
Samen met Hem wordt het een goede reis en zullen we zeker de Finish bereiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten