vrijdag 8 juni 2012

ONKRUID WIEDEN
Vanmiddag heb ik in de tuin gewerkt, alles stond vol met onkruid. Ik merkte dat het nog helemaal niet meevalt dat onkruid te verwijderen. Sommige plantjes trek je er zo uit terwijl anderen veel langere wortels hebben dan je op het eerste gezicht zou denken. Soms hebben ze zich helemaal om de gezonde planten heen gekronkeld zodat deze belemmerd worden in hun groei. En dan is er ook het onkruid wat zich werkelijk diep geworteld heeft tussen en onder de stenen. Soms moest ik de stenen weghalen en met een schepje de grond wegscheppen om bij de wortel te kunnen komen. Geen leuk werk, moeilijk ook, veel makkelijker om alleen maar snel het zichtbare stukje boven de grond eraf  te trekken. De ellende is dat je het dan toch een beetje blijft zien en het begint ook meteen weer te groeien dus ik kan het beter meteen goed doen,het moet er uiteindelijk toch uit.
Ik bedacht dat het zo ook is met verkeerde gedachten die we maar laten gaan. Ze kunnen zich ook in ons wortelen en leiden tot verkeerd gedrag; jaloezie, afgunst, begeerte, depressie, angst, lusteloosheid, moedeloosheid, schuldgevoelens etc. Daarom is het  heel belangrijk om ‘onkruid gedachten’ direct aan te pakken en ze geen kans te geven om wortel te schieten of ons hart te laten overwoekeren met als gevolg dat we niet meer tot bloei kunnen komen en vrucht kunnen dragen. Elke gedachte die we zaaien of die we binnen laten komen en wortel laten schieten draagt uiteindelijk vrucht en zal resulteren in daden. Goede gedachten brengen goede daden voort, slechte gedachten slechte. Daden die ons leven mooier maken of ontsieren.
Het lijkt me verstandig voortaan een beetje op tijd m’n onkruid te wieden.

3 opmerkingen:

  1. Goed omschreven Jenneke, gedachten leiden tot woorden en dan zelfs tot daden, laten we er voor zorgen dat de bron schoon is :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. By the way, ik heb je blog aan mijn blog roll toegevoegd Jenneke, kijk maar op http://tiengeboden.blogspot dan zie je je blog onder het kopje allerlei blogs!

    BeantwoordenVerwijderen