zondag 10 juni 2012

RETURN TO SENDER


Naast ons huis, precies voor het slaapkamerraam staat een hele grote boom en in die boom zit een vogelnest. Als ik 's morgens wakker word is het eerste wat ik zie twee vogels die druk doende zijn met hun nest. Het vrouwtje zit er zo'n beetje constant op waarschijnlijk om het nest te bewaken tegen eventuele krakers, terwijl het mannetje af en aan vliegt met takjes in zijn snavel om het nest nóg groter en nóg steviger te maken. Als ik dan vervolgens naar de badkamer ga staat ook daar een boom voor het raam met weer een nest, alleen daar zijn de jonkies al uit het ei en vliegen vader en moeder af en aan met hun snaveltjes vol wormen. Als ik het raam open zet hoor ik het gekwetter van de jonge merels.
Kun je je een mooier begin van de dag voorstellen?

Jesaja 31 begint met ‘Doom to those...’ wat zoveel betekent als ‘ondergang, onheil, mislukking aan degenen....’ die hun heil niet bij God maar ergens anders zoeken.
Er zijn legio mensen die steun en hulp en zekerheid zoeken in andere dingen dan God.
Ze denken dit te vinden in mensen en materiële zaken, want die lijken zo veelbelovend.
Maar mensen zijn sterfelijk en materiële zaken zijn vergankelijk en beiden hebben grenzen wat hun kunnen betreft. God niet, God is eeuwig en er is niets wat Hij niet kan.
God belooft ons te beschermen en te redden, hoe groot of onoverzichtelijk onze problemen, moeilijkheden of dilemma’s ook zijn. Er is geen probleem te groot voor God, en geen vraagstuk te moeilijk. Voor onze zogenaamde ‘afgoden’ wel. Als de nood aan de man komt blijken deze ineens heel beperkt en kunnen ze bij lange na niet wat zij pretendeerden en wat wij ervan verwachtte.
Ineens blijken mensen tekort te schieten en te vluchten voor problemen, alle hightech snufjes  die zoveel beloofden begeven het plotseling ook en voor geld blijkt ook niet alles te koop te zijn.
Alleen God is er nog steeds, met Zijn onvoorwaardelijke liefde voor ons, Hij vecht voor ons als een leeuw die zich door niets laat verjagen en Hij beschermt ons als een adelaar die door het luchtruim zweeft. The Message zegt ‘Like a huge eagle hovering the sky’. 
Hovering: to move around while still remaining to a person. Rond spiedend terwijl Hij ook jou niet uit Zijn oog verliest.
Deze God is er altijd en bij Hem ben je nog steeds welkom, ben je altijd welkom.
Jesaja adviseert: Stuur je afgoden de laan uit en keer terug naar de enige echte God.
Return to Sender.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten