zaterdag 30 juni 2012

EEN GOD VAN GROEI


30 juni. Heerlijk weer. Ik heb met de ramen open geslapen en werd om vijf uur wakker van kwetterende vogels die volgens mij de dag aan het doorspreken waren.Allemaal verschillende vogels met allemaal verschillende geluiden en ze wilden allemaal aan het woord zijn, geweldig!
8.00 uur, ik zit in de tuin, de zon schijnt en er waait een zacht windje. Honden in de tuin, Noob, Kippie en een heerlijk bakje koffie.
Rust.
Genesis 9 
Noach en zijn familie komen uit de ark en gaan de wereld weer bewonen.
Gods eerste opdracht aan hen is: Wees vruchtbaar, vermenigvuldig, breng overvloedig voort, laat alles groeien en vermeerderen.
Dat is altijd Gods doel geweest met alles wat Hij ons geeft: Groei en ontwikkeling.
Het is ook wat Hij in Genesis 1 tegen Adam en Eva zei: wees vruchtbaar, wees productief, neem alles wat Ik je geef en maak het groter en beter, gebruik je talenten, zie de mogelijkheden en gebruik ze. Daarna zei Hij het tegen Noach en nu zegt Hij het tegen ieder van ons.
God zegende de mens, Hij rustte hen toe en gaf hen alle mogelijkheden om te groeien en te ontwikkelen. Zegen heeft altijd te maken met voorspoed en groei. Overal in de Bijbel kun je lezen dat waar God zegent Hij dat doet met als doel: Groei en het verbeteren van de situatie.
Hier in Genesis 9 gaat God al een verbond met ons aan. Hier worden we partners. God zegent de mens. God levert de grondstoffen en wij moeten er iets moois van maken. God geeft ons de mogelijkheden en wij moeten ze gebruiken.
Hoe kunnen we vrucht dragen en overvloedig voortbrengen? Als ik naar de bomen kijk moeten ze in de juiste grond staan en aangesloten zijn op een goede voedingsbodem. Als je een eik plant in de duinen zal hij geen vrucht dragen; verkeerde grond en verkeerde voeding. Zo is het dus denk ik ook met ons, we moeten ons in een goede omgeving plaatsen, een omgeving waar we de mogelijkheid hebben te groeien en te ontwikkelen en we moeten de  juiste voeding tot ons nemen. In Matt.4:4 staat dat de mens zal eten van elk woord dat uit de mond van God komt. Dat is dus de goede voeding: Gods Woord. Ik denk dat we zullen groeien en ontwikkelen, groot zullen worden en overvloed zullen ervaren in ons leven als we Gods Woord serieus nemen en dat onze prioriteit laten zijn.
Als we telkens als we voor een keuze staan zullen doen wat God ons adviseert, ook als we zelf iets anders willen, ook als we het niet zo voelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten