zondag 1 juli 2012

WIE HEEFT JOU EEN MOND GEGEVEN?


Zondagmorgen 7.00 uur. Alles is nat buiten, na drie dagen mooi weer begon het vannacht weer te regenen. De zon doet heel erg haar best om door de wolken heen te komen en zo af en toe lukt het haar. Het is best eenzaam zo zonder Fred, heel de avond alleen, alleen opstaan....Het is maar voor een weekje maar ik snap meteen dat ook hier God het bij het rechte eind had toen Hij zei: ‘Het is niet goed voor de mens om alleen te zijn.’
We zijn wie God zegt dat we zijn.
Jij bent wie God zegt dat je bent.
We kunnen zelf allerlei excuses verzinnen, mensen in onze omgeving kunnen het ontkennen of ertegen zijn, dat maakt allemaal niks uit:
we zijn toch echt wie God zegt dat we zijn.
Abraham, Mozes, David, de apostelen van het Nieuwe Testament, Paulus allemaal gewone mensen tegen wie God zegt wie ze zijn. Ze hadden allemaal excuses of hun omgeving ontkende het en waren het er niet mee eens. 
Abraham die alles achter moest laten: z’n land, z’n familie, z’n vaders huis. Ik denk echt niet dat z’n familie daar zo blij mee was. 
Mozes, een gewone schaapherder, tegen wie God zei dat Hij een groot leider was. Hij sputtert tegen ‘ ik ben maar een schaapherder, ik kan niet eens fatsoenlijk praten!’ en, vroeg hij zich af 'wat zullen de mensen ervan zeggen en de koning, zullen ze me wel accepteren?'
David, ook een schaapherder, nog heel jong en in de ogen van de mensen de minste, tegen wie God zegt dat hij een koning is.
De apostelen, gewone vissers, tollenaars, hele gewone mensen. Paulus, een christen vervolger.
Ze hadden allemaal excuses of er waren mensen in hun omgeving die niet wilden accepteerden dat ze waren wie God zegt dat ze zijn. Maar God vraagt: ‘Wie heeft jou gemaakt? Wie heeft jou een mond gegeven?’  Met andere woorden: Wie heeft Zijn mogelijkheden in jou gelegd? Wie heeft jou je potentie gegeven? Wie heeft jou gemaakt en wie bepaalt dus wie jij bent?
Als we ‘ja’ tegen God zeggen zegent Hij ons en kunnen we gaan worden wie Hij zegt dat we zijn. Schaapherders werden wereldleiders, simpele vissers werden Zijn discipelen en beste vrienden. God neemt het kleine om grote dingen te doen.
Het is nog steeds God die bepaalt wie we zijn. Jezus is trouw aan ons. 
Hij zit aan de rechterhand van God en Hij moedigt ons aan, overtuigt ons ervan dat we de potentie hebben die God in ons legde, Hij moedigt ons aan in actie te komen en te zijn wie GOD zegt dat we zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten