dinsdag 10 juli 2012

GODS KEURMERK

In Deuteronomium 6 zegt God: Mijn Woord moet in jullie hart zijn, als teken op jullie handen en als herinnering op je voorhoofd. Mijn Woord je voelen, denken en doen.
God begint ermee te zeggen dat het in ons hart zal zijn. Ons hart, de bron van ons leven. Ons hart, de plaats waar Jezus wil wonen. Ons hart, de plaats waar God Zijn verlangens legt, Ons hart waarvan God zegt dat we het moeten beschermen boven alles, want, van daaruit ontstaat ons leven, alles vloeit voort vanuit ons hart.
Onze handen doen wat ons hart ons zegt. Vandaar dat God zegt: ‘Bind mijn Woord als een teken aan je handen’. Een teken vertelt iets over datgene waar het op staat. Sommige reisbureau’s hebben een ANVR teken, daarmee zeggen ze: ‘wij zijn het eens met de ANVR en we houden ons aan waar zij voor staan’. Sommige autobedrijven hebben een BOVAG teken waarmee ze zeggen dat ze het eens zijn en zich houden aan waar de BOVAG voor staan, Hypotheek verstrekkers kunnen zich verbinden aan de NHG, enzovoorts. Een teken laat dus zien waar iemand het mee eens is en waaraan iemand zich wil verbinden. En dat moet dan blijken uit zo iemands handelen. 
Als wij het eens zijn met GOD en ons aan Zijn Woord verbinden laten onze handen dat zien in wat ze doen, ze handelen naar Gods principes, die geschreven staan in ons hart.
En als derde noemt God ons hoofd, ons denken. Hij zegt: ‘Bind Mijn Woord om je hoofd als herinnering’ want er zullen ongetwijfeld dingen in ons leven gebeuren en gedachten op ons afkomen die niet overeenkomen met waar God voor staat en waar Hij Zich aan verbind en waar wij ons dus ook niet aan zouden moeten verbinden, want wij vallen immers onder het ‘GOD Keurmerk’, wat staat voor alles wat waar is, alles wat eerbaar is, alles wat rechtvaardig is, alles wat zuiver is, alles wat mooi is en alles wat deugdzaam is.
Als Gods principes in je hart, je hoofd en je handelen zijn zal je oogst Zijn beloften zijn.

1 opmerking:

  1. He zeg, leuke vergelijking met die keurmerken :) Ik wil het GOD keurmerk hebben om mjn denken, doen en spreken!
    Leuke post Jenneke, bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen