zaterdag 28 juli 2012

SO GO!Iedereen weet inmiddels dat het niet zo goed gaat met Europa, Griekenland, Spanje, Italie, allemaal in financiele problemen en ook in Nederland is het gesprek van de dag: crisis. Ik zit bij de kapper en hoor al de angstaanjagende verhalen aan over hoe slecht we het nog zullen krijgen en hoeveel meer bedrijven er failliet zullen gaan. Deze verhalen horen we inmiddels als jaren en ik bedenk hoe jammer het is dat zoveel mensen God niet kennen en Zijn beloften niet kennen.


 Deuteronomium 1
Het volk is in de wildernis. Een reis van 11 dagen, maar nu 40 jaar later zijn ze er nog. Mozes vertelt het volk wat God zegt: ‘Jullie zijn lang genoeg op deze berg gebleven. Het is tijd je kamp op te breken en verder te trekken.’
‘Ik geef jullie een nieuw land, trek er naartoe en neem het in’
De wildernis was groot en angstaanjagend. Maar dan bereiken ze het beloofde land. Zie, de Here uw God, heeft het land aan u gegeven. Ga en neem het in bezit zoals God je beloofd heeft. Wees niet bang en laat je niet ontmoedigen!
Maar het volk reageert: EERST willen we verkenners het land insturen om het land voor ons te verkennen.
Ze gaan in tegen de opdracht van God en weigeren het land in te nemen.
Ze gingen eerst kijken hoe zij het moesten doen, of zij sterk genoeg waren, of zij het land in konden nemen en de vijanden konden verslaan. De verkenners moesten gaan kijken hoe zij de zaak aan moesten pakken, terwijl God het hen allang beloofd had.
Ze besloten op hun eigen kracht te vertrouwen.
Is dat niet wat wij ook vaak doen?
Toen Jezus stierf zei Hij: Het is volbracht, ziekte, armoede, angst, strijd, tekorten, allemaal overwonnen. Hij gaf ons een nieuw land: genezing, voorspoed, moed, rijkdom, liefde.
Maar toch besluiten wij keer op keer EERST het land te verkennen hoe wij het moeten doen op onze kracht, en we besluiten dat we het land niet in kunnen gaan want de vijand: ziekte, tekorten, verlies, angst, schulden, bitterheid, financiële problemen, is te groot, reusachtig.
We blijven in de wildernis terwijl Jezus ons de overwinning allang gegeven heeft!
God heeft het zelfs niet eens over strijd, Hij zegt slechts: Ga en neem het in, 
want het IS al van jou.
SO GO!

1 opmerking: