dinsdag 24 juli 2012

EEN GOEDE GEWOONTEGisteren hoorde ik een verhaal wat me raakte en aan het denken zette. Het ging erover dat iedereen wel iets te geven heeft aan een ander.
Er was een verstandelijk gehandicapt meisje die via een werkcoach achter de kassa van een supermarkt terechtgekomen was. Dit meisje wilde graag van betekenis zijn voor andere mensen en daarom typte ze elke dag een bemoedigende bijbeltekst 30 keer op een A4tje. Haar vader printte dit voor haar uit, kopieerde het 10 keer en samen knipten ze 300 strookjes met de bijbeltekst. Bij elke klant die aan haar kassa kwam deed ze zo’n bijbeltekst bij de boodschappen en zei: ‘Ik heb er nog iets bijgedaan voor u, iets waar u vandaag misschien iets aan heeft’
Na verloop van tijd stond er aan haar kassa altijd een lange rij ook al waren alle andere kassa’s open. Mensen verlangden naar haar bemoedigende bijbelteksten.
En zo hebben wij allemaal wel iets te geven, het hoeft niet groot te zijn. We kunnen gebruiken wat we hebben. Iedereen kan iets moois aan een ander geven: een mooi woord, een bemoediging, tijd, een compliment. Als je van iemand houdt, zeg dat dan. Als iemand ergens goed in is zeg dat dan. Er is iets moois aan ieder mens, zoek dat op, zoek in elk mens naar het goede. Het is zo makkelijk het negatieve te zien. Maak er een gewoonte van naar het goede te zoeken, misschien dat √©ne goede, en vertel hen dat. Laat mensen beter achter dan ze waren. 
Gedachten zegenen mensen niet, woorden wel. Mensen hebben bemoediging nodig.
Er zijn mensen die nooit eens een complimentje krijgen. Er zijn mensen waar nooit eens aan gevraagd wordt ‘Hoe gaat het met je?’. 
Laten wij zoeken naar mogelijkheden en ons voornemen elke dag iemand te bemoedigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten