woensdag 4 juli 2012

PITSTOPToen vanmorgen de wekker afliep en ik op wilde staan leek ik niet zo goed te starten, de 'motor' stotterde een beetje en pruttelde wat tegen. Volgens mij was m'n accu ook nog niet helemaal opgeladen.

Degenen van ons die een auto hebben willen heel graag dat hij doet waar hij voor gemaakt is: rijden.
We willen dat hij altijd zonder problemen start als we hem nodig hebben, en dat hij blijft rijden hoe ver we ook moeten. En we willen ook graag dat alles werkt; de richtingaanwijzers, de aanjager, de airco, de alarmlichten, de remmen, de verwarming, alles. De voorwaarden hiervoor zijn: goed onderhoud de juiste smering en de juiste brandstof.
Als je bijvoorbeeld een benzine auto hebt kun je daar dus beter geen diesel ingooien, dan doet hij het namelijk niet. En er is ook echt niemand die er ook maar over denkt om dat te doen.

Waarom doen we het dan met ons lichaam wel? Iets meer waard dan onze auto toch? Het aanbod is groot: cola, chips, snoep, sigaretten, wijn, 60+kaasjes etc. Bij de benzinepomp is het aanbod ook groot: euro 95, euro 98, V-power, diesel, gas, 2-takt. Toch gooien we alleen de juiste brandstof in onze auto. Er is niemand die denkt: 'Ik doe vandaag eens diesel' als hij een benzine auto heeft.

Ons lichaam is ook een voertuig, zonder lichaam kom je nergens, tenminste niet hier op aarde. Wij willen ook graag dat ons lichaam start als we het nodig hebben en dat alles het 'doet'.
De voorwaarden hiervoor zijn: goed onderhoud, de juiste smering en de juiste brandstof.
Wat voor brandstof gooi jij in je lichaam en in dat van je kinderen?

Wil je altijd 'starten' of sta je geregeld in de 'garage'?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten