zaterdag 14 juli 2012

WOORDEN VAN LEVEN


De ochtend van 14 juli, het regent alweer, en deze keer niet alleen buiten maar ook in mijn hart. Mijn oudste zoon heeft gisteravond geprobeerd zelfmoord te plegen.
Net als andere morgens begin ik ook deze morgen met de Bijbel. Psalm 103 Loof de Heer mijn ziel, en al wat in mij is ....loof de Heer en vergeet niet een van Zijn weldaden.
In eerste instantie denk ik ‘Beetje moeilijk op dit moment, zo’n weldaad is het niet’
Maar als ik eerlijk ben merk ik dat ik het niet moeilijk vind.
Ik ben God dankbaar voor het inzicht dat Hij mij geeft en dat Hij mij goede woorden geeft, dat staat ook in psalm 103 Die uw mond verzadigt met het goede.  Gods Woord zijn goede woorden om te spreken
God geeft ons de gereedschappen en de gebruiksaanwijzing om een goed leven te leven. God laat ons zien dat we in alles een keuze hebben, Hij geeft ons de mogelijkheid voor het Zoƫ leven te kiezen.
In Deuteronomium al vertelt God ons dat we een keuze hebben tussen leven en dood, dat we de mogelijkheid hebben voor het leven te kiezen, en in heel de rest van Zijn Woord reikt Hij ons gereedschappen aan en vertelt Hij ons hoe je voor het leven kunt kiezen. En hoe erg het ook is, hoe verschrikkelijk het ook is en hoeveel verdriet het mij ook doet, toch ben ik God dankbaar dat Hij me dit inzicht geeft. Ik ben dankbaar dat God me laat zien dat het niet Zijn schuld is en dat het ook niet mijn schuld is. Ik ben God dankbaar  dat Hij tegen me zegt:’ Ik geef je goede woorden in je mond’ want mijn grootste vraag is: ‘Wat moet ik nu nog tegen mijn zoon zeggen? Hoe moet het verder?’  De situatie lijkt zo hopeloos. 
Maar God zegt dat Hij mij goede woorden in mijn mond geeft. Goede woorden spreken leven. Ik denk aan de vallei met de dode beenderen, doder dan dat kan het niet, maar toch sprak God leven in deze dode situatie. God kan leven spreken en dat doet Hij met goede woorden, de goede woorden waarmee Hij mijn mond vult.

2 opmerkingen:

  1. Jenneke, wat vreselijk om te horen dat je zoon het niet meer ziet zitten. Ik wens je heel veel sterkte toe en wijsheid... zoals je zelf schrijft, wijsheid voor de jusite woorden of misschien juist om niks te zeggen, ik weet het niet. Gods woorden zijn hoop en leven!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Jenneke.
    Wat laat je een moed zien door je openheid en door in alle omstandigheden op Hem te vertrouwen. Wat je schrijft blijft niet bij woorden, maar ook in daden. wat een moed en een getuigenis. veel sterkte. ik bid voor jullie.

    BeantwoordenVerwijderen